Biden: válasszátok a szabadságot a demokrácia helyett (videó)

2 hét ezelőtt 13

Joe Biden amerikai elnök rövid időn belül újra nevetség tárgyává vált, amikor arra kérte támogatóit, hogy a “szabadságot válasszák a demokrácia helyett”. Konzervatív szakértők az esetet újabb bizonyítéknak tekintették arra, hogy a 81 éves politikus szellemileg teljesen alkalmatlan a tisztség betöltésére.

Biden csütörtökön egy pennsylvaniai kampányrendezvényen beszélt, amikor a választókat arról kérdezte, hogy őt választanák-e Donald Trump korábbi elnök helyett a novemberi elnökválasztáson.

“Készen állnak arra, hogy az egységet válasszák a megosztottság helyett? A méltóságot a rombolás helyett? Az igazságot a hazugsággal szemben? Készen állnak arra, hogy a szabadságot válasszák a demokrácia helyett? Mert ez Amerika” – mondta, láthatóan zavarodottan.

Biden “a szabadságot a demokrácia helyett” mondata, amely nevetés és taps vegyes reakcióját váltotta ki a tömegből. A közösségi médiában azonnal demenciával és alkalmatlansággal vádolták az elnököt.

BIDEN: "Are you ready to choose freedom over democracy? Because that's America!" 🥴 pic.twitter.com/VaiHZhcwLe

— RNC Research (@RNCResearch) April 18, 2024

“Amikor az emberek amiatt aggódtak, hogy Ronald Reagan kognitív hanyatlása a második ciklusa vége felé közeledett, semmi ilyesmi nem volt” – írta a Conservative Brief az X-en (korábban Twitter).

“Nézzetek a tükörbe, és kérdezzétek meg magatoktól őszintén, hogy ezt az embert akarjátok-e a biztonságunk, a gazdaságunk és az országunk élén látni további négy évig?”.

Bidennek végtelen számú története van hasonló baklövésekből, és nevetségessé vált egy 2019-es kampánybeszéde miatt, amelyben kijelentette: “Az egységet választjuk a megosztottság helyett. A tudományt választjuk a fikció helyett. Az igazságot választjuk a tények helyett”.

A republikánusok ragaszkodnak ahhoz, hogy Biden kognitív képességei hanyatlanak, és hogy ez a hanyatlás felgyorsult a Fehér Házban töltött három éve alatt. Videófelvételek, amelyeken az elnök képzeletbeli emberekkel ráz kezet, nyilvánosan eltéved, és azt mondja az újságíróknak, hogy épp most találkozott rég halott vezetőkkel, szilárdanalátámasztják az érvelésüket.

Februárban Robert Hur, az amerikai igazságügyi minisztérium ügyésze úgy döntött, hogy nem emel vádat Biden ellen titkos dokumentumok helytelen kezelése miatt, mivel egy jelentésében megjegyezte, hogy az elnöknek rendkívüli memóriazavarai voltak, és nem rendelkezett a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges “szándékosság mentális állapotával”.

Az Associated Press múlt havi felmérése szerint tíz amerikai felnőttből hatan kételkednek Biden mentális képességében, hogy elnöki tisztséget töltsön be.