Bloomberg: a Biden-kormányzat már az amerikai hadsereg pénzét tervezi Ukrajnának adni

2 hónap ezelőtt 6

Az amerikai kormány azt fontolgatja, hogy az amerikai hadsereg költségvetését megcsapolja, hogy biztosítsa Ukrajnának az égető szükségű katonai támogatást – jelentette szerdán a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

Az egyik forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a végső döntés még nem született meg. A Fehér Ház által a Pentagon tartalékaiból állítólag kért összeg – mintegy 200 millió dollár – csak töredéke annak a 61 milliárd dolláros ukrajnai csomagnak, amelyet Biden elnök a kongresszustól kért.

Az elnök csütörtöki State of the Union beszédében ismét arra fogja sürgetni a törvényhozókat, hogy hagyjanak jóvá újabb segítséget Kijevnek – írja a Bloomberg. A szenátus a múlt hónapban támogatta a segélycsomagot, de a politikai belharcok miatt a képviselőházban elakadt.

A képviselőházi republikánusok eddig nem voltak hajlandóak támogatni Biden törvényjavaslatát, abban a reményben, hogy nyomást gyakorolhatnak az elnökre, hogy szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe a mexikói határon átkelő illegális migránsok beáramlásának kezelésére.

A kongresszusi fennakadás kritikus időszakban történik Ukrajna számára, amelynek csapatai az elmúlt hetekben kénytelenek voltak visszavonulni több kulcsfontosságú pozícióból a Donbasszban. Volodimir Zelenszkij elnök és más kijevi tisztviselők a lőszer- és egyéb felszereléshiányra hivatkoztak a harctéren elszenvedett veszteségek okaként.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.