Bődülés bukásnak tűnik az EU 3 milliárd 2030-ig ígérete

1 hónap ezelőtt 21
Bődülés bukásnak tűnik az EU 3 milliárd 2030-ig ígérete
Annak ellenére, hogy az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ig legalább 3 milliárd fát ültet az európai zöld megállapodás keretében, az Európai Bizottság egyik magas rangú tisztviselője elárulta, hogy a blokk messze van attól, hogy elérje ezt az ambiciózus célt – számolt be a Politico.

Virginijus Sinkevičius környezetvédelmi biztos az EU végrehajtó testületének egyik rendezvényén elismerte, hogy eddig mindössze 14,9 millió fát ültettek el, és az erőfeszítések élén Belgium áll, amelyet Csehország és Franciaország követ.

A 3 milliárdos cél eléréséhez az EU-nak 2020-tól kezdődően évente átlagosan 300 millió fát kellett volna ültetnie.

Sinkevičius azonban hangsúlyozta, hogy a bejelentett szám a ténylegesen elültetett fáknak csak töredékét jelenti, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy sürgősen szükség van további faültetési erőfeszítésekre.

A fenntarthatóság legfontosabb kérdéseiről, kihívásairól részletesen szó lesz szakmai eseményünkön.

A célkitűzés teljesítéséhez az szükséges, hogy új fákat ültessenek, ne a kivágottakat pótolják. De az is kitétel, hogy a palánták hozzájáruljanak a biológiai sokféleséghez és az éghajlatváltozás mérsékléséhez. Florika Fink-Hooijer, a Bizottság környezetvédelmi főigazgatóságának főigazgatója kiemelte az e feltételek teljesítésével kapcsolatos kihívásokat, többek között az uniós és nemzeti szintű finanszírozási hiányt, ami a faültetések ösztönzésének fokozottabb pénzügyi ösztönzését teszi szükségessé, különösen a városi területeken.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Értesítés díjváltozásról...

Ha lakáshiteled van, és kaptál ilyen levelet – Értesítés díjváltozásról -, akkor nem kell megijedni, nem a hitelkamatok és ezáltal a törlesztő fog változni… hanem csak és kizár

RSM Blog

Üzleti év zárása - jogi feladatok

Az éves beszámoló elkészítésével és az évzárással összefüggő feladatok jelentős terhet rónak a társaságok könyvelési, adózási területén dolgozó szakembereire, akik nem feledkezhetn

Holdblog

Amerikai sajátlakás = 347 ezer dollár

Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 2024 februárjában a Zillow Home Value Indexe szerint. A \"tengerentúli ingatlan.com\" egy... The

Tematikus PR cikk

Mozgó célpont? Milyen lokáció kell ma egy sikeres irodaház fejlesztéséhez? (x)

Csúnyán szakított Oroszországgal egyik legszorosabb szövetségese, és már a Nyugatnál kopogtat – Újabb háború a láthatáron?

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

  • 21:06
  • 21:05
  • 21:05
  • 21:01
  • 20:57
  • 20:55
  • 20:52
  • 20:40
  • 20:30
  • 20:29
  • 20:29
  • 20:24
  • 20:21

Vállalati Energiamenedzsment 2024

2024. április 11.

Sustainable Tech 2024

2024. április 24.

Portfolio Agrofuture 2024

2024. május 23.

GEN Z Fest 2024

2024. május 9.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!