Bravúros akcióval kapták el a Rolexes bandát - videó

3 hónap ezelőtt 10

A több mint húsz főből álló banda London belvárosában garázdálkodott. Az volt a módszerük, hogy a pubokban, vagy más szórakozó helyeken kifigyelték azokat, akiknek értékes karórájuk volt. Amikor a többnyire ittas áldozat távozott, követték, majd egy elhagyatottabb helyen csoportosan rátámadtak és értékei átadására kényszerítették.

A Scotland Yard nyomozói hónapokig próbáltak a banda nyomára jutni, de nem jártak eredménnyel. Végül bravúros akcióra szánták el magukat. Önként jelentkező rendőrtisztek, saját maguk játszották el az áldozat szerepét. A szórakozóhelyeken harsányan viselkedtek, mintha többet ittak volna a kelleténél és feltűnően rázták a csuklójukon a méregdrága luxus órákat.

Amikor távoztak, az utcán is dülöngélve mentek, hogy a rablók könnyű prédának nézzék őket. Ám a közelben lesben álltak az akciócsoport tagjai és amikor a banda megtámadta az álcázott rendőrt, lecsaptak rájuk. Az alábbi videó egy ilyen elfogásról készült:

Police officers in London pretend to be drunk to provoke street robbers - Sky News

They patrol dangerous neighborhoods in the evening, pretending to be drunk to attract the attention of criminals. When they are attacked, other police officers intervene and make an arrest. pic.twitter.com/Wzx97VSz4V

— NEXTA (@nexta_tv) January 21, 2024

Egy másik esetben a Soho egyik mellékutcájában ütöttek rajta a bűnözőkön. A felvételen látni, ahogy az egyik rabló menekülni próbál, de a rendőrök sokkolóval leterítik.

?BREAKING NEWS?
Some metropolitan police officers are actually doing the job they’re paid to do. https://t.co/cUWnEo5J07

— Cold957 (@cold957) January 18, 2024

A Rolexes rablókat végül kézrekerítették a londoni rendőrök. Ezen a tablón a banda szinte valamennyi tagja látható:

Pictures of criminals terrorising London metropolis, released by the Metropolitan Police. Religion of peace everywhere

This people always bringing shame to Nigeria ??? pic.twitter.com/Jx4kWrZMbC

— Nwa ❤️ (@Nwaadaz) January 18, 2024