Breaking: Orbán Viktor nem vétózott! – Megkezdődnek Ukrajnával az uniós csatlakozási tárgyalások

4 hónap ezelőtt 5

[sz]Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay[sz]

Mi is beszámoltunk róla, hogy összeült az unió, hogy többek között tárgyaljon Ukrajna csatlakozási kérelméről. A magyar kormányfő szerdán azt mondta, hogy a bővítésnek vannak feltételei, ezek nem teljesültek. Az EU hét ilyen feltételt kér számon, amelyből Ukrajna ez idáig az Európai Bizottság értékelése szerint négyet teljesített. Mivel a brüsszeli testület álláspontja szerint három feltétel nem teljesült, nincs itt az ideje Ukrajna tagságáról tárgyalni – közölte Orbán Viktor.

[kapcsolodo]/foton-ahogy-orban-viktort-probaljak-gyozkodni-europa-nagyagyui/[kapcsolodo]

Csütörtökön azonban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X-en este azt írta posztjában, hogy úgy határoztak, megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a magyar miniszterelnök nem vétózott – írja a Blikk.

A bejegyzés szerint

az Európai Tanács úgy döntött, megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával.

Az Az #EUCO tagjelölt státuszt adott Grúziának. Az EU tárgyalásokat kezd Bosznia-Hercegovinával, amint eléri a tagsági kritériumoknak való megfelelés szükséges szintjét. Felkérte a Bizottságot, hogy márciusig készítsen jelentést a döntés meghozatala érdekében.

The European Council has decided to open accession negotiations with Ukraine & Moldova. #EUCO granted candidate status to Georgia. And the EU will open negotiations with Bosnia and Herzegovina once the necessary degree of compliance with the membership criteria is reached and…

— Charles Michel (@CharlesMichel) December 14, 2023