ByeAlex a köztévé mesterséges intelligenciájával létrehozott műsorvezetőjéről: Lesz itt még sírás, munkanélküliség és káosz

1 hét ezelőtt 21


[sz]Malinovszki András / Fotó: RTL[sz]

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új műsorvezető „mutatkozott be” a köztévén hétvégén. A Deltában híreket olvasó Bíró Ada különlegessége azonban, hogy valójában nem is létezik, egy életre hívott nyelvi és videós modell csupán.

[kapcsolodo]egy-mesterseges-intelligenciaval-letrehozott-musorvezeto-biro-ada-vezette-a-deltat-a-kozteven[kapcsolodo]

Az esettel kapcsolatban ByeAlex nem tehette meg, hogy nem szól oda az állami médiának. A zenész szerint ugyanis az innovációval a tévések a saját kollégáik munkáját vehetik el.

„Legalább nem lesz unalmas az emberi nem hanyatlása; mert egy AI-apokalipszis biztosan izgalmas lenne. Mondjuk azt sosem gondoltam volna, hogy a Duna TV lesz élenjáró a mesterséges intelligencia felhasználásában.

Bizony mondom néktek: lesz itt még sírás, munkanélküliség és káosz, ha az okosak nem szabályozzák ennek terjedését! És hát a csúf igazság az, hogy híreket a jövőben AI-droidok is tudnak majd mondani”

– foglalta össze sommás véleményét a Facebookon ByeAlex.

Hozzátette: „Az AI fejlődése ugyan hasznos és csodálatos; mégis a poklot hozhatja majd el számunkra. De mint mondtam, unatkozni nem fogunk. Én pl. imádom a robotokat. UI: a minap láttam, hogy az X-Faktor új mentorait is AI-képekkel jelentik be. Mínusz egy fotós gázsi”.

[kapcsolodo]a-mesterseges-intelligencia-szerint-igy-kellene-kinezniuk-a-harry-potter-karaktereknek-a-konyvbeli-leirasok-alapjan[kapcsolodo]