Csak most vették észre, hogy Cate Blanchett nemrég Budapesten járt

4 hónap ezelőtt 11

Cate Blanchett a Zeneakadémián járt. A világhírű színésznő nem először fordul meg az intézményben, októberben Baráti Kristófot és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát hallgatta meg.

Cate Blanchett ismét Budapesten járt, és a Zeneakadémiára is ellátogatott. A Zeneakadémia Facebook-oldalán számolt be a világhírű színésznő látogatásáról.

Egy különleges vendégre lettünk figyelmesek Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának október 22-i koncertjén, a közönség soraiban. A világhírű színművész nem először jár nálunk, hiszen a 2022-ben bemutatott Tár című filmjéhez zongoraleckéket vett a Zeneakadémia tanárától, Virág Emesétől

Cate Blanchett egy fiktív zeneszerző-karmestert alakít a Todd Field rendezte Tár című filmben. Bár gyermekkorában tanult zongorázni, a szerep megformálásához fejlesztenie kellett tudását. Virág Emesét egy korábbi budapesti tartózkodása során ismerte meg, ezért fordult hozzá a felkészülés során – írja a Fidelio.

Magára haragította szomszédait

Mint azt korábban megírtuk, az 54 éves színésznőnek szülőhazájában, Ausztráliában, Los Angelesben és most már Angliában is van egy háza. Utóbbinál még zajlanak az építési munkálatok, ami nem kicsit dühítette fel Cate Blanchett új szomszédait a cornwalli tengerparton.

Cate Blanchett nagyon magára haragította új szomszédait Angliában, mivel a munkások állítólag „megállás nélkül” fúrnak az új, 1,6 millió fontos (70 millió forintos) cornwalli házában.

A Gyűrűk Ura 54 éves sztárja három évvel ezelőtt vásárolta meg a tengerparti házat, melynek projektjén férjével, Andrew Uptonnal együtt dolgoztak. Lebontották az épületet és helyére egy öt hálószobás „öko-otthont” építenek – írja a Mirror.

A helyiek azt állították, a zaj pokollá teszi az életüket.

Amikor a nap bármely szakában kinyitod az ablakot és fúrást hallasz, az megkeseríti az életedet

– mondta az egyik helyi lakos és hozzátette, „a turizmus elengedhetetlen itt. Ez a zavargás nem tette túl népszerűvé a tulajdonost.”