Csigolyatöréseket okoztak a figyelmetlen sofőrök - videó

2 hónap ezelőtt 12

Mint a közösségi oldalain a Magyar Közút beszámolt róla, január végén az M0-s autóút déli szektorán, az 5-ös főút csomópontjánál egy személyautó az ütközési energiaelnyelőjüknek hajtott. Itt szerencsére nem történt személyi sérülés, de a beszámoló szerint a baleset után is voltak még "necces" helyzetek a helyszínen.

Hidegség és Fertőboz község között múlt pénteken végeztek növényzetgondozási munkát kollégáik. A brigádszállító gépkocsi az út szélén állt, a dolgozók az árokban és az út melletti domboldalon dolgoztak.

A balesetet okozó személygépkocsi a brigádszállító hátuljába ütközött és azt a dolgozók közé lökte.

Kettejüket a brigádszállító gépkocsi alól kellett kimenteni, míg egy harmadik kolléga a gépkocsi elejének vágódott. Az egyik dolgozónak a bal lába sérült, egy másiknak a bal válla ficamodott ki és eszméletét vesztette, a harmadikuknak pedig eltört az egyik csigolyája. A balesetet okozó személy nem sérült meg.

Hajdúdorog és Hajdúvid között szintén cserjézési munkákat végeztek a szakemberek, amikor a brigádszállító tehergépjárműbe belehajtott egy személyautó. A lepattanó kocsi a munkagép és a brigádszállító közé csapódott, ahol éppen dolgoztak a szakemberek. A balesetben az egyikük csigolyája eltört. A vétkes jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A Magyar Közút figyelmezteti a sofőröket:

a jelenlegi, kedvező időjárás miatt egyre több helyen számíthatnak kátyúzási és növényzetgondozási munkát végző közutas brigádokra az utakon,

ezért fokozott óvatosságot kérnek a közlekedőktől.