Csodavárás konyakkal

1 hónap ezelőtt 13

Jó reggelt! Újra itt az elmúlt 24 óra anyagaiból válogató hírlevél. (Itt pedig a hírleveleink között lehet válogatni.)

MP

Bárándy Péter ügyvéd azt mondta, még nem látta Magyar Péter jövő keddre ígért bizonyítékait. Magyarnak az anyja is fókuszba került, és volt egy furcsa konyakozás is. Gazda Albert szerint Ukrajnában látott mértékű csodavárás uralkodott el Magyarországon.

OV

Orbán a brüsszeli bürokratákat „a történelem szemétdombjára” küldené, „mint annak idején a kommunistákat”. De nehéz lesz egységes európai szélsőjobboldalt építenie, hiszen egy tanulmány szerint az EU-ból való kilépés, az orosz–ukrán háború és a migráció mélységesen megosztja az európai szélsőjobboldalt.

Orbán Balázs a 444-nek Brüsszelben azt mondta: nem támogatják Ursula von der Leyen újabb ciklusát.

HU

Bíróság mondta ki, hogy az adatvédelmi hatóság nem védte meg az embereket a Pegasus-ügyben: a NAIH vizsgálata során mindent rendben talált, határozata jelentős részét pedig titkosította.

A Partizán és a Jólvanezígy mintájára indulhat kormányközeli YouTube-csatorna, aminek az arca a Fidelitas volt budapesti elnöke, Kurucz Dániel lesz.

Zenekar nélkül, a Don Giovanni díszletei előtt ment le a zanzásított Hunyadi az Operaházban, sokan úgy döntöttek, inkább visszaváltják a jegyüket.

  • Áprilisban dőlhet el, hogy Szentkirályi lesz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje.
  • Református értelmiségiek kérték arra Balog Zoltánt, hogy mondjon le a dunamelléki püspöki tisztségéről is.

FT

Lázár János kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit a gimis évfolyamtársának, aki egyben tulajdonosa a lapnak, amelyik betámadta Navracsics Tibort (aki díjat adott át a lángosnak). Lázár azt is közölte, hogy a Spar meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett. Egyébként Lázár szerint is oké volt Kocsis Máté nyilatkozata, ami alapján úgy tűnhet, a Fidesz politikai rendszerében normális a nepotizmus.

Úgy tűnik, mégsem lesznek Fülöp-szigeteki buszsofőrök a fővárosban: Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint megtalálták a jogi megoldást, amivel elkerülhető a külföldi munkaerő alkalmazása. Az Autolivnél egyébként a Fülöp-szigeteki és az ukrán vendégmunkások is sztrájkoltak.

Már 105 milliárddal tartoznak a kórházak a beszállítóknak, és az MNB szerint két pozíciót romlott Magyarország versenyképessége, de nincs ok az aggodalomra: újabb, 100 millió dolláros megajachtot rendelt a Rose d'Ort gyártó cégtől egy magyar ügyfél.

  • A csokot és a Babavárót főleg a tehetősebb háztartások tudják kihasználni, ezzel párhuzamosan pedig hosszú ideje változatlan például a családi pótlék vagy a GYES összege.
  • Munkagépek berregésére alszanak el, láncfűrészekre kelnek a lakosok Újbudán: a polgármester tüntetést is szervezett a Déli Körvasút-beruházás munkálatai miatt.
  • Négyszer annyi embert lakoltattak ki tavaly, mint 2022-ben.

EU/US

Évekig nem beszéltek, most együtt építhetik le kényelmesen a demokráciát: a szlovák elnökválasztáson is összecsap a baloldali-populista erő a nyugatos-liberális oldallal, a zászló Robert Fico koalíciós társának, Peter Pellegrininek áll.

Az amerikai kormány nekimegy az egyik legnagyobb amerikai techcégnek, a vád szerint az Apple monopolizálta az okostelefonok piacát.

XX

Minden a Kate-gate-ről: a walesi hercegné hasüregi műtétjét övező médiaérdeklődés hasonlít arra, ahogy Diana viharos múltját és magánéletét kezelte a sajtó, de nem ez a brit királyi család legnagyobb PR-problémája.