Csődbe ment az egyik elektromos rolleres cég, a Bird

4 hónap ezelőtt 14

Portfolio 2023. december 20. 20:28

"Ez a bejelentés jelentős mérföldkő a Bird átalakulásában, amely az év elején az új vezetés kinevezésével kezdődött" - mondta Michael Washinushi, a Bird ideiglenes vezérigazgatója. "Előrelépést teszünk a nyereséges működés felé, és ezt a haladást szeretnénk felgyorsítani azzal, hogy a tőkeszerkezetünket az átszervezéssel jobb méretre szabjuk."

A vállalat elsődleges és másodlagos hitelezői átfogó szerkezetátalakítási támogatási megállapodást is kötöttek. A megállapodás végrehajtása, valamint az Apollo Global Management részlegéhez tartozó MidCap Financial és a vállalat meglévő másodlagos hitelezői által nyújtott 25 millió dolláros új adósfinanszírozáshoz való hozzáférés érdekében a Bird önkéntes csődeljárást indított a Floridában.

A Bird Canada és a Bird Europe nem része a bejelentésnek, ezek az egységek a szokásos módon folytatják a működésüket.

A Bird, Észak-Amerika legnagyobb mikromobilitás-üzemeltetője, mobilitási megoldásai 350 városban érhetőek el, elsősorban Kanadában, az Egyesült Államokban, Európában, a Közel-Keleten és Ausztráliában.

A szektorban nem csak a Birdnél vannak problémák, egy versenytársa, a Tier novemberben elbocsátotta az alkalmazottai 22 százalékát, az elmúlt hónapokban a berlini székhelyű unu e-scooter startup, a svéd Volta Trucks elektromos teherautó-gyártó és a holland VanMoof e-bike-gyártó is csődöt jelentett.

Címlapkép forrása: Hauke-Christian Dittrich/picture alliance via Getty Images