Csókay László továbbra is azt gondolja, hogy a pedofília miatt elítélt bicskei igazgató jól tudott bánni a gyerekekkel

2 hónap ezelőtt 10

[sz]H. M. – Fotó: Wikipedia[sz]

A főváros oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi főosztályának volt osztályvezetője a Népszavának adott interjút, amiben elmondta, hogy 2011-ben azonnal tájékoztatták a rendőrséget a zaklatás vádjáról, a hatóságok azonban először nem találtak bűncselekményre utaló jelet.

A bántalmazások idején Csókay László volt a főváros oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi főosztályának osztályvezetője.

Csókay elmondta, hogy amikor 2011 őszén kiderült a botrány, a rendőrség kilenc hónapon keresztül nyomozott és vizsgálódott az ügyben. Annak a vizsgálatnak az eredménye volt az, hogy nem állapították meg bűncselekmény elkövetését.

“Ezzel zárult a nyomozás 2012 nyarán. Az akkori munkajogi szabályoknak megfelelően a nyomozás idejére felfüggesztettük a fegyelmi eljárást.”

– mondta Csókay a lapnak.

Arra a kérdésre, hogy azt üzente volna az egyik nevelőnek, hogy ne menjenek be az önkormányzathoz, mert úgyis „elhajtja őket”, Csókay azt mondta: ez maximum olyan kontextusban hangozhatott el, hogy „nem szükséges, hogy további bejelentők is bejöjjenek, mivel megtettük a rendőrségi feljelentést, és a nyomozás során úgyis meg fognak hallgatni mindenkit”. Hozzátette azt is, hogy az ügy menetéről folyamatosan tájékoztatta Pölöskei Gáborné főosztályvezetőt és Csomós Miklós területért felelős főpolgármester-helyettest is.

Csókay arról is beszélt, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója nagy szakmai és emberi tekintéllyel bíró, elismert szakember volt, így eszükbe sem jutott gyanakodni. Arról sem tudtak, hogy az igazgató korábbi munkahelyéről azért volt kénytelen eljönni, mert egy anya panaszt tett amiatt, hogy szexuálisan zaklatta a gyerekét.

Az egykori főosztályvezető a vizsgálat után arra kérte az igazgatót, hogy ügyeljen a gyerekek személyes testi határainak tiszteletben tartására. Ezek után egyetlen jelzést sem kaptak a gyerekek felől arról, hogy bántalmazás történt.

A történtek ellenére Csókay úgy véli, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója szakmailag értett a munkájához és “jól tudott bánni a gyerekekkel”.

[kapcsolodo]most-mar-valodi-tetteket-varunk-megszolaltak-a-bicskei-gyermekotthon-egykori-neveloi/[kapcsolodo]