Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

5 hónap ezelőtt 9

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig az Azovi-tenger és a Krími Köztársaság felett fogtak el.

Az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő fő hídon kedden kora reggel felfüggesztették a forgalmat – írta a híd üzemeltetője a Telegramon. A járművezetőket arra kérték, hogy őrizzék meg nyugalmukat és kövessék a közlekedésbiztonsági tisztek utasításait.

Az adminisztráció nem közölte a felfüggesztés okát.

Kijev az elmúlt hónapokban fokozta a Krím elleni rakéta- és dróntámadásokat.

Októberben több tucat ukrán drónt észleltek és semmisítettek meg a Fekete-tenger és a Krím félsziget északnyugati része felett – közölte az orosz hadsereg.

Szeptember 13-án Ukrajna cirkálórakétákkal csapást mért egy szevasztopoli hajógyárra, megrongálva két javítás alatt álló hadihajót. Kilenc nappal később egy rakéta csapódott be a Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállásán.

Ukrajna tengeri drónokkal is többször támadta Oroszország szevasztopoli kikötői infrastruktúráját. A tengeri drónok a kulcsfontosságú közlekedési infrastruktúrát vették célba, köztük a 19 km hosszú Krími hidat, amely egy júliusi támadás során súlyosan megrongálódott, de később kijavították, és októberben teljesen újra megnyitották.