Csütörtökön jégeső is lehet, a hétvégén pedig záporokra és zivatarokra kell számítani

1 hét ezelőtt 17

Csütörtökön jégeső is lehet, a hétvégén pedig záporokra és zivatarokra kell számítani

2024. április. 18. 10:532024. április. 18. 10:53Élet+Stílus

Pénteken pedig van, ahol éjszaka fagypont alá is lehűlhet a hőmérséklet.

Az április a szeszélyes időjárásról ismert, és valóban, a korai nyár után Európa-szerte téliesebbre fordult az időjárás, több országban is havazott az elmúlt napokban, és lehet, hogy ez folytatódni is fog.

Az előrejelzések szerint egy ideig még Magyarországon sem tér vissza a nyárias idő. Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul, késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő, ráadásul egyes területeken záporok, jégdara záporok is lehetnek, elsősorban a Duna-Tisza közén pedig zivatarok is kialakulhatnak.

Emellett az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A Hungaromet Zrt. szerint délelőtt az ország keleti felében-harmadában egyébként gomolyfelhős, napos időre számíthatunk.

Pénteken nagy területen kiderül az ég, de az ország északkeleti, keleti részein hajnalban még lehetnek felhők, illetve csapadék is előfordulhat, az Időkép szerint pedig néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, mely délután az északi tájakon nyugatira fordul.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között alakul, de a hidegre hajlamos, szélcsendes részeken -2, -3 fok köré is lehűlhet a levegő.

Szombaton változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, és elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, 6 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között valószínű.

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar – nagyobb számban az ország keleti, délkeleti felén. Sokfelé megerősödik helyenként viharos fokozódik az északnyugati, északi szél. A hajnali 3, 7 fokról 10 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.