Dárdai Palkó először duplázott a Hertha felnőttcsapatában

3 hét ezelőtt 11

A Hertha BSC 4–0-ra legyőzte a Hansa Rostockot a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. A berlini együttes négy mérkőzés óta veretlen, és már öt pontra van az osztályozót érő harmadik helytől a tabellán.

Mióta Dárdai Pál másfél héttel ezelőtt kiviharzott egy sajtótájékoztatóról, csapata formába lendült.

Mint ismert, a magyar szakember a Kicker újságírójával – aki korábban arról írt, hogy a Herthának nincs koncepciója – szólalkozott össze.

A német sajtó később kész tényként közölte, hogy a magyar szakemberrel nem hosszabbít szerdőzést a klub és nyáron ismét elvának a felek útjai.

A Hertha azóta elnézést kért, és Steffen Rohr és a vezetőedző is rendezte a sorokat. 

Az ominózus sajtótájékoztató óta a kék-fehérek idegenben 3–2-re legyőzték a Paderbornt, most pedig hazai pályán sima, 4–0-s győzelmet arattak a Rostock ellen. 

Dárdai Palkó duplázott a találkozón, az első és a második félidőben is betalált.

A magyar szélsőnek négy gólja van a jelenlegi bajnoki idényben, profi felnőtt pályafutása során pedig most duplázott először. Legutóbb 2019 októberében, a Hertha második csapatában talált be kétszer, akkor a fővárosiak 7–2-re nyertek a negyedosztályú találkozón.

Dárdai Márton szintén kezdőként lépett pályára, a 79. percben cserélték le.

A Hertha jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, a dobogó öt pontra van, igaz, a többi rivális egy meccsel kevesebbet játszott. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM