Donald Trump bakijával kapott új lendületet az amerikai elnökjelöltek versengése

2 hónap ezelőtt 8

Nem tart indokoltnak vádemelést Joe Biden ellen a nála talált minősített iratok ügyében a különleges ügyész azon megállapítása ellenére, hogy az amerikai elnök szándékoltan tartotta magánál a dokumentumokat - derült ki az ügyben február elején nyilvánosságra hozott vizsgálati dokumentumokból. Robert Hur megállapítása szerint Joe Biden "szándékosan tartott vissza" többi között alelnöki idejéből származó katonai és nemzetbiztonsági információkat tartalmazó iratokat, ugyanakkor úgy érvelt, hogy nehéz lenne a vádemelés az elnök ellen, aki az esküdtszék előtt "egy szimpatikus, jószándékú, rossz memóriával rendelkező idős emberként tűnne fel".

Ezután élénk vita kezdődött a nyilvánosságban a két, nagyjából egyidős elnökjelölt, a republikánus Donald Trump (78) és a demokrata Joe Biden (81) emlékezőképességét illetően.

Ennek adott új fordulatot Donald Trump hétvégi bakija, amikor a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencián (CPAC) tartott beszédében Mercedesként hivatkozott feleségére, Melania Trumpra - emlékeztetett a Portfolio, megírva azt is, hogy Joe Biden persze most ezt lovagolja meg nyilatkozataiban.

"Körülbelül olyan idős, mint én, de ő nem emlékszik a felesége nevére" - jelentette ki viccelődően a 81 éves Joe Biden amerikai elnök a Seth Meyersnek adott, előre felvett interjújában a CNN szerint.

Biden "öreges felfogásúnak" tartotta az interjúban Donald Trumpot azért is, mert az elnöksége idején három, Trump által kinevezett konzervatív bírával kiegészült Legfelsőbb Bíróság elvetette a korábbi kormányzat által az abortuszhoz való szélesebb körű hozzáférést biztosító ítéletet (Roe v. Wade ügy). A döntés óta több tagállamban is szigorították a terhességmegszakításra vonatkozó szabályozást, illetve azóta még inkább szerepel a demokraták legfőbb kampányüzenetei között az abortuszhoz való jog biztosítása.