Döntővel térhet vissza sérülése után Szoboszlai Dominik

2 hónap ezelőtt 22

Döntővel térhet vissza sérülése után Szoboszlai Dominik

2024. február. 09. 16:432024. február. 09. 16:45Sport

Az biztos, hogy a Burnley elleni hétvégi mérkőzésen még nem lép pályára.

Ha minden jól megy, Szoboszlai Dominik nagyjából a február 25-i angol Ligakupa-döntő környékén térhet vissza a Liverpoolba, az viszont egyelőre még nem biztos, hogy előtte vagy már csak utána – erről beszélt az idény végén távozó Jürgen Klopp egy sajtótájékoztatón.

Még nincs rendben, szombaton biztosan nem lesz bevethető állapotban. A későbbieket meglátjuk, az ilyen jellegű sérüléseknél nagyon gyorsan változhat a helyzet, a legfontosabb, hogy most nem érez fájdalmat. Hasonló problémája van, mint legutóbb, a biztonság kedvéért inkább pihentetjük. Hogy a Brentford ellen visszatérhet-e, vagy a Chelsea elleni Ligakupa-döntőre, esetleg csak azután lesz bevethető, egyelőre nem tudjuk

– fogalmazott Klopp Szoboszlairól.

A magyar válogatott középpályása múlt héten épült fel év eleji combhajlító-sérüléséből, majd a visszatérésén gólt is szerzett a Chelsea ellen, az Arsenal ellen azonban nem nevezte őt Klopp a keretbe. Később kiderült, megint a combjával akadtak gondok. A nemrégiben még a Magyar Aranylabdát is begyűjtő Szoboszlai Magyarországra is hazalátogatott sérülése miatt, majd tetkót csináltatott.

Szoboszlai eddig 21 bajnokin jutott szerephez, amivel még úgy is az egyik legtöbbet pályára lépő játékos a Liverpoolban, hogy év eleje óta alig-alig volt bevethető. A bajnokságban 3 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott. A Mersey-parti együttes a hét végén hazai pályán fogadja a Burnley csapatát a Premier League 24. fordulójában.

Az ember, aki feltámasztotta a Liverpoolt

Bejelentette távozását Jürgen Klopp, már csak a szezon végéig irányítja a Liverpool FC csapatát. A német trénerrel nyolc és fél év alatt megnyerték a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát és az UEFA-szuperkupát, valamint az angol szuperkupát. Portré Jürgen Kloppról.