Drágább előfizetői díjakkal indul a Max, mint amennyit most az HBO Maxért fizetünk

1 hét ezelőtt 13

Lehet választani standard és prémium csomagot, illetve egy olyan kiegészítőt, amelyen sporteseményeket streamelhetünk.

Korábban megírtuk, hogy május 21-én az HBO Maxból simán Max lesz több európai országban, így Magyarországon is. A változás – amely Amerikában már tavaly lezajlott – ugyanakkor nem pusztán a streamingfelület nevét érinti, hanem az előfizetési árakat is. A jelenlegi HBO Max árainál magasabbakkal indítanak a Maxon – írja a Telex az anyacég Warner Bros. Discovery közleményére hivatkozva.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Max itthon kétféle csomagban lesz elérhető, és mindkettő előfizetői hozzáférhetnek a párizsi olimpia közvetítéseihez. Az árakról azonban nem sok szó esett még.

Mint kiderült, a Standard csomag havidíja 2790 forint lesz – az HBO Max eddig 2390 forint volt itthon. Ebben a csomagban Full HD-ban nézhetők a tartalmak, és egyszerre két eszközön lehet streamelni.

A Prémium csomag havidíja 3890 forint lesz, ennek az előfizetői négy eszközön streamelhetnek, 4K felbontásban nézhetik a műsorokat, és maximum 100 tartalmat le is tölthetnek offline használatra.

A Sport csomagot ezen felül mindkét csomaghoz 1200 forintért lehet hozzáadni. Ezzel a kiegészítéssel nézhetjük a Grand Slam-tornákat, a kerékpáros Grand Tourokat, a Le Mans-i 24 órás autóverseny közvetítéseit, valamint az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornáit

Magyarországon ezzel a Max standard csomagja olcsóbb lesz a Disney+ jelenlegi havidíjánál, ami 3090 forint. A többféle csomag bevezetésével a Netflix modelljét követik, amely 2490 és 4490 forint között ajánl háromféle előfizetési lehetőséget a magyar piacon.

A Warner a Telex érdeklődésére közölte, hogy az HBO Max korábbi, életre szóló előfizetési kedvezményének felhasználói továbbra is 1590 forintos havidíjat fizetnek a Maxért. A következő előfizetési ciklustól kezdve, július 23-án vagy később is megkapják az életre szóló, 33 százalékos kedvezményüket a Max Standard csomag akkor érvényes havidíjából (ez jelenleg 2790 forint). A teljes évre előfizetők 10 hónap áráért kapnak hozzáférést 12 hónapra, a standard csomag ára így Magyarországon évi 27 900 forint, a prémium csomag pedig 38 900 forint lesz.

Magyarországon egyelőre nem lesz reklámos csomag a Maxból, amely több európai országban viszont elérhető és olcsóbb lesz.

A várható műsorokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben: