Egy hónapig ingyenes a Tesla Full Self-Driving szoftvere

1 hónap ezelőtt 12

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy az amerikai ügyfelek egy hónapig ingyen tesztelhetik a Full Self-Driving (FSD) technológiát.

Minden olyan amerikai autó, amely képes az FSD-re, ezen a héten egy hónapos próbaüzemet kap

- közölte Musk az X közösségi médiaplatformon. Továbbá arról is beszámolt, hogy a Tesla alkalmazottainak utasítást adott arra, hogy bemutassák az FSD-t az új vásárlóknak és azoknak, akiknek a járművét szervizelték.

Ez a lépés arra válaszul született, hogy a vállalat bevételeire és marzsaira nyomást gyakorolt a csökkenő kereslet és az árverseny. A cég januárban figyelmeztetett, hogy idén várhatóan jelentősen alacsonyabb lesz az értékesítés növekedése, mivel fókuszukat a következő generációs elektromos járművek gyártására helyezik.

Musk már régóta beszél a 12 000 dolláros szoftverről, mint potenciális profitforrásról a vállalat számára, de a szabályozói és jogi ellenőrzés közepette évek óta nem teljesítette a teljes önvezetésre vonatkozó ígéretét.

Troy Teslike kutató szerint az FSD-t egyre kisebb arányban kérik Észak-Amerikában: 2022 harmadik negyedévében csak 14 százalék vásárolta meg ezt a csomagot a Tesla-ügyfelek közül, míg ez az arány 2019 harmadik negyedévében még 53 százalék volt.

Az FSD szoftvert - amely nem teszi teljesen autonómmá a járműveket és aktív vezetői felügyeletet igényel - havi 199 dolláros előfizetés keretében is meg lehet venni.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock