Egy katonai bázis felett lebegő medúza indította be az UFO-hívők fantáziáját

3 hónap ezelőtt 10

Az emberek évezredek óta figyelnek fel furcsa dolgokra az égen, ma ezeket azonosítatlan repülő tárgyaknak (UFO-knak) nevezik. Manapság egyre gyakrabban vélnek felfedezni ilyen tárgyakat a modern érzékelők és a kamerák képernyőin. Újabban egy medúza-szerű lény borzolja a kedélyeket.

A legismertebb példa talán az amerikai haditengerészet pilótáinak 2004 novemberi találkozása a Tic-Tac-szerű repülő tárgyakkal, amelyek sebessége és manőverezése ellentmondott minden ismert fizikai törvénynek. Eredetük még a Pentagon szerint is ismeretlen, de most újra hódítanak a bizarr felvételek – írja a Bild.

Jeremy Corbell amerikai filmes most egy  dokumentumfilm részeként közzétett egy videót, amelyet állítólag 2018 októberének egyik éjszakáján rögzítettek egy iraki katonai bázis felett. Egy csápokkal és csőszerű nyúlványokkal ellátott tárgy látható a létesítmény felett lebegve. A jelenség leginkább egy medúzához hasonlítható. 

🚨 New UFO Footage: “The Jellyfish”

In 2018, the U.S. military captured footage in Iraq over a sensitive facility. The object was designated as “UAP” by U.S. Intelligence.

Jeremy Corbell obtained & released this video. He identified direct eyewitnesses that corroborated that… pic.twitter.com/Dv8tvm4fKq

— UAP James (@UAPJames) January 9, 2024

Nem kémléggömb és nem drón, de akkor mi?

Matthew Szydagis fizikaprofesszor elemezte a videót, és a News Nationnek úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg nem kamerahibáról vagy a lencsén lévő foltról van szó, sőt az elemzések állítólag a kémléggömb lehetőségét is kizárták. 

A lebegő tárgy egy fontos katonai létesítményen halad keresztül a felvétel alapján és végül egy víztömeget keresztez, ahol leereszkedik majd elmerül a víz alatt. Körülbelül tizenhét perc megfigyelési idő után a medúza-szerű tárgy újra előbukkan a vízből és rendkívüli sebességgel – a megfigyelőrendszer optikai hatótávolságán túl – számolt be a jelenségről Corbell. 

A szakértő érdekességként említi, hogy a repülő objektum blokkolja a megfigyelő kamera célpontérzékelő funkcióját. Amikor pedig kilő az égbe, semmilyen sugárhajtóművet vagy hasonló meghajtóegységet nem lehet megfigyelni.

Nem ez az első eset, hogy az UFO-szakértő Corbell olyan képeket tesz közzé azonosítatlan repülő tárgyakról, amelyek állítólag katonai körökből szivárogtak ki hozzá. Az iraki Moszul városa felett egy gömb alakú objektumról készült kép (Mossul Orb) nagy feltűnést keltett.

A Pentagon UFO-kutató ügynöksége, az AARO (Association of Americans Resident Overseas) nem tudta megmagyarázni, hogyan volt képes a levegőben maradni a Mossul Orb, amelynek szintén teljesen ismeretlen az eredete.

Index könyvek

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM