Egy kínai akkumulátorgyár üzemi étkezdéjének mintájára alakították ki Budapest legjobb új ebédelőhelyét az Újlipótvárosban

6 hónap ezelőtt 10

  • Minimalista tésztaéttermet nyitottak a Moszkva téri 101 tulajdonosai Újlipótváros és Angyalföld határán.
  • A régi 101 nagyon jó és elég drága tajvani-ázsiai étterem aprócska adagokkal.
  • Az új 101 Tigris nagyon jó ázsiai tésztabüfé olcsó árakkal és marhanagy adagokkal.
  • Az egész szinte hibátlan és túl jó ár/érték-arányú, ezért a jin és jang egyensúlyának fenntartása végett megfejelték egy emberiségellenes kajarendelési rendszerrel, ami folyamatos telefoncsesztetésre kényszeríti azokat, akik azért jöttek, hogy legyen végre egy telefonmentes órájuk.

Az ember különösebb mélyelemzés nélkül is hamar megérzi, ha hibátlan képet néz, ilyen verset olvas, vagy tökéletes zeneszámot hallgat. Hasonlóan kéjes halántéktáji zsibbadás fogja el azt, aki megtekinti Budapest legújabb távol-keleti tésztabárjának remekül sikerült tigrises logóját

a Hegedűs Gyula utcai ház falán, kinyitja az ajtót, beleszippant az ígéretesen kocsonyaszagú levegőbe, megtesz néhány lépést lefelé a lépcsőn, majd további párat az autentikusan minimalista, sőt jó értelemben vett öltözőhangulatú térben, aztán leül egy szabad asztalhoz.

Ezen a ponton jön a kiegyensúlyozó pofon, hogy az egész ne legyen ennyire gejl. Itt ugyanis a szó hagyományos értelmében nincs pincér, az ő funkcióikat egy app látja el. Úgyhogy ha nincs okostelefonod, ezen a ponton hagyd abba az olvasást, mert ezen a helyen úgysem tudnál rendelni.

A 101 Tigrisben járunk, ami az igen finom, sőt kifinomult, de jó drága és aprócska adagokkal operáló, kortárs tajvani konyhában utazó, Moszkva téri 101 nemrég megnyílt újlipótvárosi testvérintézménye. Maga a Hegedűs Gyula utcai szuterén, amiben megnyitották, jól ismert budapesti gasztrokörökben, olyan remek séfek vállalkozásai buktak meg itt, mint Takács Lajos és Mogyorósi Gábor.