Egy orvosszakértő közölte, hogy mi okozhatta Matthew Perry halálát

6 hónap ezelőtt 23

Matthew Perry halálának okát egyelőre nem közölte a Los Angeles megyei halottkém, így még mindig nem tudni, mi történhetett a Jóbarátok sztárjával. A színészt szombaton találták holtan saját jakuzzijában.

Akár több hétbe is beletelhet mire kiderül, mi okozta Matthew Perry halálát. Ugyan a Los Angeles-i halottkémi hivatal a boncolást már elvégezte vasárnap, de a toxikológiai jelentések még nem készültek el.

Miközben a közvélemény várja a válaszokat, Michael Baden, New York város korábbi vezető orvosszakértője és törvényszéki patológus Perry korai halálának lehetséges okairól fejtette ki véleményét – írja a Fox News.

Azt hiszem, a nyilvánosságra hozott információk alapján nem fogjuk megtudni [mi történhetett], amíg a toxikológiai vizsgálatot el nem végzik, tekintettel az alkohol- és drogproblémáira. De az a tény, hogy egy forró kádban találtak rá, azonnal felveti a fulladás vagy akár a hőguta lehetőségét

– mondta Baden. Hozzátette, hogy a toxikológia általában néhány hetet vesz igénybe, de kiterjedtebb vizsgálat esetén ez több is lehet.

Michael Baden azt is elmondta, lehetséges, hogy természetes okok miatt halt meg Perry, és nagyon is reális lehetőségnek látja a hőgutát és a fulladást. „Ha a korábbi műtétek utáni kómák miatt sérült az agya vagy a szíve, akkor ez még inkább hajlamossá tenné a fulladásra” – jegyezte meg, hozzátéve:

Az eddig nyilvánosságra hozott információk alapján lehetséges, hogy természetes halállal halt meg, különösen a műtéti és orvosi vészhelyzetekből álló kórtörténetét figyelembe véve

Baden szerint előfordulhatott az is, hogy sportolás után szünetet tartott a pezsgőfürdőben, és a fizikai megerőltetés valamint a gőz miatt elájult. „Ha sok hő éri a testet, az megemelheti a testhőmérsékletet, különösen azoknál az embereknél, akiknek esetleg legyengült az immunrendszerük vagy egészségügyi problémáik vannak” – mondta.

Beszélt Perry függőségeiről is. Elmondta, hogy ha valaki egyszer belekerül a gyógyszeres kezelés és a gyógyszerfüggőség körforgásába, nehéz szabadulnia innen.

A fájdalomcsillapítóktól, a legális vagy illegális drogoktól, illetve az alkoholtól való függőség kockázati tényező a fulladás, a hőguta, a túlerőltetés miatti halálesetekben, mert ez valóban halmozottan rontja a szervezet megfelelő működésének képességét

– emelte ki Baden.

Perry függőségei

Életrajzi könyvében őszintén bevallotta a színész, hogy 14 éves korában érezte meg először, milyen megnyugtató hatással van rá az alkohol, és elmondása szerint „utána nem volt visszaút”. Első függőségévé az ital vált, és nagyon nehezen tudott megválni tőle, de nem ez okozta a legnagyobb károkat számára, később az opiátok rabja lett.

49 ÉVES KORÁBAN A NAGY MENNYISÉGŰ TUDATMÓDOSÍTÓ SZER HATÁSÁRA VASTAGBÉLREPEDÉSE LETT, A LEGTÖBB ORVOS NEM GONDOLTA, HOGY TÚLÉLHETI.

Az eset után két hétig volt kómában, majd hónapokat töltött kórházban rehabilitáción. Saját bevallása szerint karrierje csúcsán volt a legmélyebben magánéleti és egészségi szempontból. Könyvében azt is leírja, hogy legtöbb romantikus kapcsolatának is függőségi problémája vetett véget, mivel mindig inkább a szert választotta a szerelem helyett.

Elbúcsúztak a Jóbarátok

Két nappal Matthew Perry halála után a Jóbarátok sorozat főszereplői – Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – közös közleményben reagáltak barátjuk halálára.

Matthew elvesztése mindannyiunkat mélységesen lesújtott. Többek voltunk, mint színésztársak, mindig egy családot alkottunk. Annyi mindent lehetne még mondani, de most egy ideig még gyászolunk és feldolgozzuk ezt a felfoghatatlan veszteséget. Idővel mondunk majd többet is, ahogy és amikor képesek leszünk rá. Egyelőre gondolataink és szeretetünk Matty családjával, barátaival és mindenki olyannal vannak, akik szerették őt világszerte

– olvasható a közleményben, amelyet mind az öt színész aláírt.