Egy rettegett amerikai fegyver került az oroszok kezére

2 hónap ezelőtt 9

Visszavonuló ukrán katonák hagyták hátra az amerikai M2A2 Bradley ODS-SA lövészpáncélost. A képeken az látszik, hogy a jármű súlyosan sérült, a bal oldalon hiányzik a lánctalp és az egyik futógörgő. Minden bizonnyal aknarobbanás téphette le a fontos alkatrészeit és így vált mozgásképtelenné.

Russian Ground Forces near the City of Avdiivka have Successfully Captured a M2A2 Bradley ODS-SA IFV which was Abandoned by Ukrainian Troops following the recent Russian Advance. pic.twitter.com/nQEdJu8Kkb

— OSINTdefender (@sentdefender) February 20, 2024

Az ukránok kezében félelmetes fegyvernek bizonyultak az amerikai gyalogsági harcjárművek. Bár elsősorban nem tankok elleni harcra tervezték őket, a Bradley-k számos orosz harckocsival szemben diadalmaskodtak. Nagyobb távolságból a két TOW típusú páncéltörő rakétájuk volt végzetes, míg közelharcban a 25 milliméteres Bushmaster gépágyú bizonyult elképesztően pusztítónak. Több videó is készült arról, hogy az orosz T-72-es tankok oldalát, de néhány száz méterről néha még a tornyukat is átütötték a Bradley páncéltörő lövedékei.

Ezen a videón pedig a legújabb orosz harckocsi, egy T-90-es és egy Bradley élet-halál harcát örökítették meg. A kísérő szöveg szerint az amerikai lövészpáncélos végzett az orosz tankkal.

— PS01 (@PStyle0ne1) January 18, 2024

Más bejegyzések viszont azt állítják, hogy a felvételen látható robbanások a harckocsi tornyát védő reaktív páncélzat elemeitől származnak. Ezek robbanóanyaggal töltött téglák, amiket utólag szerelnek fel a tank külsejére és irányított robbanással semlegesítik meg a páncéltörő rakétákat, vagy lövedékeket.

Az alábbi felvétel állítólag az összecsapás után készült és ezen nem úgy tűnik, mintha a T-90-es orosz tank harcképes maradt volna.

Bradley vs T-90. pic.twitter.com/pBWcnViIUs

— legionar?????????????? (@MatevzNovak) January 13, 2024

A kegyelemdöfést egy ukrán FPV drón adta meg az orosz harckocsinak. Viszont a felvétel utolsó részében azt látni, hogy a tank három fős legénysége megúszta a csatát és futva menekül az égő harcjármű közeléből.

Címképünkön az ukrán hadsereg egyik M2A2 Bradley lövészpáncélosa