Egy szegedi társasház első emeletéről ingázhat Budapestre Sulyok Tamás, amíg Novák Katalin ki nem költözik az államfői rezidenciáról

1 hónap ezelőtt 10

Essen szó a fontos dolgokról is: miután tegnap kiderült, hogy Novák Katalin lemondása után még nem igényelt szolgálati lakást, titkárságot, egészségügyi ellátást és autót sem, a Blikk kikutatta, hogy a nemrég beiktatott új köztársasági elnök, Sulyok Tamás hol él, amíg be nem költözhet az államfői rezidenciára.

A lap úgy tudja, Sulyok jelenleg is egy szegedi társasház első emeletén lakik, még a neve is ki van írva a kapucsengőre, a megszólaltatott szomszédok szerint közvetlen ember, akivel bármiről el lehet beszélgetni.

„Sulyok Tamás – szinte példa nélküli módon – a délvidéki városból ingázik Budapestre” - írja a Blikk, szomorú módon elfelejtkezve arról a Lázár Jánosról, akit épp ők interjúvoltak meg tavaly, miközben gyalogosan tartott a Parlamentbe, és aki köztudottan lelkes ingázó, ráadásul épp a Szegedtől alig egy köpésre lévő Hódmezővásárhelyről szeret munkába járni Budapestre.

Sulyok Tamásról azonban Szegeden épp az a hír járja, legalábbis a Blikk szerint, hogy nemsokára beköltözi Novák helyére az államfői rezidenciára, bár a II. kerületben is van „egy szép ingatlana”.

A lap megkérdezte a Sándor-palota sajtóosztályát, hogy a tervek szerint mikor költözik ki a lemondott államfő, s azt követően mikor számíthat Sulyok Tamás a beköltözésre, ám eddig nem kaptak választ. Arra is emlékeztetnek, hogy Novák Katalinnak is hónapokat kellett várnia, miután Áder János egy olyan 720 négyzetméteres svábhegyi villát nézett ki magának, amit fel kellett újítani.

A Blikk azt is írja, hogy a kinevezése napjától Sulyok Tamásnak jár a teljes körű testőri biztosítás a TEK-től, ami megegyezik a kormányfőével.