Egyetlen változás jön az időjárásban - előrejelzés, térképek

2 hónap ezelőtt 10

Csütörtökön jobbára közepesen vagy erősen felhős égbolt mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap - a legtöbb napsütésre a keleti tájakon van kilátás. Inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb eső, másutt érdemi csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 14 fok között várható - derül ki a HungaroMet országos előrejelzéséből.

Pénteken a pára-, illetve ködfoltok megszűnését követően többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A hajnali -4, +4 fokról 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton a nap második felében nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. A késő délután, esti óráktól főleg a Nyugat-Dunántúlon szórványosan eleredhet az eső, záporeső.

Vasárnap Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, észak-keleten helyenként esővel.