Egyre több tanárnő csábít el fiatal fiúkat az Egyesült Államokban

1 hét ezelőtt 9

[sz]Fotó: Ali_Ahmad_DANESH képe a Pixabayen[sz]

A Daily Mail gyűjtése szerint csak az elmúlt egy évben több tucat tanárnőt tartóztattak le szerte az Egyesült Államokban szexuális bűncselekmények miatt, és úgy tűnik a szám egyre nő.

A lap az elmúlt tizenkét hónapból 25 esetet talált 16 különböző államban, de ez csak a jéghegy csúcsa lehet, mert egyelőre nincs központosított adatgyűjtés a nyugtalanító trendről.

A vádlott tanárnők közül sokan házasok és szexuális tartalmú üzenetekkel, meztelen fotókkal és videókkal csábították el diákjaikat mielőtt testi kapcsolatba kerültek velük.

Egy vezető amerikai gyermekpszichológus szerint a közösségi média hatásai nagyban hozzájárultak az esetszámok növekedéséhez, mert a közösségi média el tudja mosni a határokat a diákok és tanárok közötti kapcsolatokban és ez ajtót nyithat a nem helyénvaló történéseknek.

A szakember hozzátette, hogy becslése szerint azért a diákokat szexuálisan bántalmazó tanárok 80 százaléka még mindig férfi, mert a kutatások szerint a férfiak opportunistábbak, rámenősebbek és agresszívabbak, illetve a a motivációjuk mindig szexközpontú.

A tanárnők motivációi sokszínűbbek, de

gyakran valamiféle érzelmi konfliktusra, kielégítetlen intimitási szükségletekre, magányra vagy elszigeteltségre vezethetőek vissza tetteik.

A Business Insider 2023 decemberében publikált, részletes tudósítása szerint az amerikai iskolák vezetései katasztrofálisan megbuktak az iskolai bántalmazás megelőzésében: az amerikai állami oktatási felügyeletek 2017 és 2022 között legalább 1895 esetben büntettek meg tanárokat szexuális visszaélés miatt, míg 2023 márciusa óta 113 letartóztatás történt hasonló ügyekben.

[kapcsolodo]rendszeresen-szexelt-17-eves-diakjaval-a-26-eves-tanar-volt-hogy-a-temetoben-is/[kapcsolodo]