Ekkor jöhet a várt esés a tőzsdéken?

1 hónap ezelőtt 9

Készen állok a vásárlása, ha esés lesz

- mondta Jim Cramer, aki ezt követően az ágazati buborékokkal foglalkozott. Szerinte a felkapott ágazatokban a magas nyereségek indokolják az erős tőzsdei teljesítményt.

A mesterséges intelligenciával kapcsolatban Cramer elmondta, hogy a jelenlegi népszerűség ellenére a befektetők talán még nem is sejtik, hogy ez az új technológia milyen nagy befolyással bír majd. Elismerte ugyanakkor, hogy egyes AI-részvények már túlhúzottak lehetnek, de szerinte ez nem jelenti azt, hogy nem mehetnének még ennél is feljebb.

Cramer ezt követően rámutatott az Nvidiára, amely szerinte nem túlértékelt, inkább csak a Wall Street előzetes várakozásai voltak túl alacsonyak a vállalat eredményeivel kapcsolatban, ami lehetővé tette a cég számára, hogy rendre túlszárnyalja az elemzői várakozásokat.

Ha az Nvidia továbbra is veri a várakozásokat, akkor fogadok, hogy a végén ismét olcsónak tűnik majd

- mondta Cramer, aki szerint az olyan gyógyszergyártó cégek, mint az Eli Lilly és a Novo Nordiskértékeltsége is okkal van magasan. Szerinte az elhízás elleni gyógyszerek az antibiotikumok óta a legfontosabb gyógyszeripari újítások lehetnek, ráadásul a kutatások szerint a magas vérnyomás és májbetegségek hatékony kezelésére is felhasználhatóak lehetnek ezek a készítmények.

Cramer végül azt is elmondta, hogy a pénteki foglalkoztatottsági adatokat követően egy kisebb eladási hullám kezdődhet az amerikai tőzsdéken, amennyiben a várakozásnál magasabb számban nő a foglalkoztatottak

Címlapkép forrása: Getty Images