Eldőlt, nem lesz orosz és fehérorosz vívó a párizsi olimpián

1 hét ezelőtt 9

Nem neveztek orosz és fehérorosz versenyzőt a vívók pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs zónaversenyére, ami azt jelenti, hogy egyik ország sem indíthat versenyzőt a párizsi játékokon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A két ország képviselői tavaly tavasszal kaptak engedélyt, hogy visszatérjenek a nemzetközi viadalokra, ám azzal a megkötéssel, hogy csak semleges színekben versenyezhetnek, és csak azok, akik nem fegyveres erőkhöz tartozó klubok tagjai, illetve nem támogatják nyíltan Oroszország Ukrajna elleni háborúját – jegyezte meg az MTI.

Az elmúlt egy évben a szigorú feltételek miatt a legjobb orosz vívók – köztük például az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, Sztanyiszlav Pozdnyakovnak a lánya, Szofija Pozdnyakova, aki a női kard ötkarikás címvédője – nem léptek pástra az olimpiai kvalifikációs sorozat versenyein, a többi vívó közül pedig senki sem végzett a világranglistán olimpiai kvótás helyen.

Így az oroszoknak és hozzájuk hasonlóan a fehéroroszoknak is az utolsó esélye az e heti zónaviadal lett volna, ám Giorgio Scarso, az európai sportági szövetség elnöke kedden bejelentette, hogy nem érkezett nevezés a két országból.

A luxemburgi Differdange-ban sorra kerülő viadalon mind a hat versenyszámban a győztes szerez indulási jogot a játékokra – hangsúlyozta a hírügynökség. 

Index könyvek

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM