Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki megfojtotta kollégáját, majd a holttestet a Dunába dobta

6 hónap ezelőtt 13

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték és feltételesen sem szabadulhat a 35 éves férfi, aki megölte a munkatársát, írja az ügyészség közleménye. A vádlott jó viszonyban volt a zárkózott természetű, szellemi fogyatékossággal élő és a saját neméhez vonzódó munkatársával, a munkán kívül is rendszeresen tartották a kapcsolatot. A többször anyagi gondokkal küszködő férfi kihasználva a másik iránta táplált érzelmeit többször kért és kapott kölcsön a férfitól.

Egy munkahelyi rendezvényt követően találkozót beszéltek meg 2021. december 27-re, a közlemény szerint a vádlott elhatározta, hogy megöli a kollégáját és a testét a Dunába dobja. Miután felvettek egy bankautomatánál 144 ezer forintot, egy XXII. kerületi gyárépület mögötti kivilágítatlan területre csalta, ahol rátámadt és addig szorította a nyakát egy nadrágszíjjal, amíg az meg nem halt. A vádlott a készpénz mellett ellopta a férfi mobiltelefonját és a laptopját is. A gyilkosság után, mintha mi sem történt volna, elment egy koncertre bulizni.

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit a férfi elkövetett: 2006-ban a társaival agyonvert egy 78 éves férfit, valamint 2021 augusztusában meglopott egy aluljáróban fekvő, öntudatlan személyt.

A férfi a tárgyaláson az emberölést elismerte, de a nyereségvágyat és az előre kiterveltséget vitatta. A Blikk szerint azt mondta, hirtelen felindulásból ölt, részeg volt, több napja drogot fogyasztott, nem volt a saját tudatállapotomban. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és ügyvédje ugyanis fellebbeztek.