Elfogták a rendőrök a férfit, aki ellenzéki aktivistákra támadt a Deák téren

1 hét ezelőtt 10

Három budapesti helyszínen is megtámadták aktivistáikat, közölte csütörtökön Dobrev Klára és a párbeszédes Szabó Tímea, a rendőrség szerint csak egy, a Deák téri támadásról kaptak bejelentést, más esetről nem tudnak. A 444 megkeresésére a BRFK közölte, hogy pár perccel dél után kaptak bejelentést arról, hogy az V. kerületi Deák téren valaki megtámadta az egyik aláírásgyűjtő pavilonnál az aktivistákat.

„A BRFK egyenruhásai a helyszínen elfogtak egy 29 éves férfit, aki a bejelentést megelőzően szidalmazott két aktivistát, illetve egyiküket megrángatta. Az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök garázdaság vétség gyanúja miatt az V. kerületi kapitányságra állították elő a férfit. A férfi elszámoltatása folyamatban van”

- írták. Szabó Tímea korábban arról számolt be, hogy a Deák téren, a Blaha Lujza téren és Békásmegyeren történt támadások hasonlóan zajlottak: fekete dzsekis férfiak mentek oda és pénzt nyújtottak át alkoholistának kinéző embereknek, akik ezek után elkezdtek ordibálni, Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és az ellenzéket szidták. A verbális erőszakon túl fizikailag is bántalmazták a sátraknál dolgozó aktivistákat.