Elhamvasztották O. J. Simpsont

1 hét ezelőtt 13

GettyImages-168964947

Ügyvédje szerint szerdán elhamvasztották O. J. Simpsont, aki a múlt héten halt meg. Mint kifejtette, nem terveznek nyilvános megemlékezést az egykori amerikaifutball-játékosnak.

Mint megírtuk, április 10-én 76 éves korában hunyt el prosztatarákban O. J. Simpson volt amerikaifutball-játékos, ám eddig afelől nem érkeztek információk, mikor lesz a temetése. Ahogy arról a férfi ügyvédje, Malcolm LaVergne – aki a sportoló hagyatékát is kezeli – beszámolt az Associated Pressnek, meg nem nevezett személyekkel együtt jelen volt a férfi szerda reggeli hamvasztásán a Las Vegas belvárosában található Palm Mortuaryban. 

Igazolni tudom, hogy O. J. Simpsont ma elhamvasztották. Mások is jelen voltak, de nem árulom el, kik

– nyilatkozta.

LaVergne elmondása szerint a hamvakat a sportoló gyerekeinek adják, akik apjuk végakarata szerint cselekedhetnek. Az általa elmondottakból ítélve pedig a családtagok letettek a nyilvános megemlékezésről. Mint ismert, O. J. Simpsonnak első házasságából két gyermeke született,  Arnelle Simpson és Jason Simpson, míg a másodikból Sydney Simpson és Justin Simpson. 

O. J. Simpson népszerűsége anno annak következményeképp kezdett zuhanórepülésbe, hogy meggyanúsították őt felesége, Nicole Brown Simpson, illetve annak új párjának meggyilkolásával.  Az NFL-sztár a történteket követően menekülőre fogta, így a hatóságok üldözőbe vették őt, amit  milliók néztek  a tévéképernyőkön. A férfi végül feladta magát, és 1994. június 12-én állították először bíróság elé. Az ítélet 1995. október 3-án született meg – amit közel 150 millióan követtek nyomon a tévében –, amelynek értelmében O. J. Simpsont felmentették. Az áldozatok családja által ellene indított polgári kártérítési pert viszont elvesztette, ezért 33,5 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezték, aminek csak egy részét fizette ki ténylegesen. 

Egy 2007-es incidenst követően pedig teljesen elvesztette a jóhírét. Akkor Las Vegasban tartóztatták le, fegyveres rablással és emberrablással vádolták meg. Végül nem a javára döntött a bíróság, mivel 33 év börtönbüntetést szabtak ki a számára, azzal a kitétellel, hogy minimum kilenc év letöltése után szabadulhat. Ennek értelmében az NFL-sztár 2017-ben kerülhetett szabadlábra.

(Borítókép: Getty Images)

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM