Eljárás indul a Sztárbox ellen, miután Fluor Tomi azt kiabálta: „mindent megbaszunk”

5 hónap ezelőtt 10

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indít az RTL médiaszolgáltatója ellen, két műsor miatt is: az egyik a Sztárbox, a másik az RTL Reggeli.

Az egyik eljárás azért indul, mert a Sztárbox november 5-i műsorában élő adásában Fluor Tomi szurkolás közben azt ordította a kamerába, hogy: „Mindent megbaszunk!”.

Az NMHH szerint a műsorban „ismert médiaszereplők és celebek vívnak egymással ökölvívó mérkőzéseket”, nem pedig sportolók, így az „nem minősül sportműsornak”, márpedig „az erőszakos tartalom propagálása, reflexió nélküli bemutatása veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre”.

A hatóság szerint „megalapozottan feltételezhető, hogy az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a műsorszám időnként obszcén, trágár nyelvezete miatt a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta”. A most induló eljárásában azt vizsgálják majd, hogy megfelelő volt-e a Sztárbox korhatár-besorolása.

A másik eljárás az RTL Reggeli című műsor október 25-i adása miatt indul, ebben az adásban Fekete Pákóval beszélgettek a műsorvezetők a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról.

Az NMHH közleménye szerint „az interjú alanya a gúnyolódó műsorvezetői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy azért volt fontos számára az állampolgárság megszerzése, mert régóta él Magyarországon, valamint szereti a magyar kultúrát és szokásokat”.

Problémásnak találták, hogy a műsorvezetők ezután elkezdték tesztelni Fekete Pákó tudását, és az Alkotmányos alapismeretek című könyvből tettek fel neki kérdéseket, amivel „megalázó helyzetbe” hozták.

Úgy látják ugyanis, hogy Fekete Pákót „a műsorvezetők olyan helyzetbe hozták, amit láthatóan nem tudott megfelelően kezelni”, így a Médiatanács „az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt eljárást indított” a csatorna szolgáltatója ellen.

(via 444.hu)

[kapcsolodo]mindent-megbaszunk-magabol-kikelve-szurkolt-fuor-tomi-istenes-bencenek-a-sztarboxban/[kapcsolodo]