Elküldték az olasz válogatottól az Inter rasszista botrányba keveredett futballistáját

1 hónap ezelőtt 8

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale védője, Francesco Acerbi hétfőn elhagyta az olasz válogatott edzőtáborát, miután megvádolták azzal, hogy vasárnap rasszista módon bántalmazta a Napoli játékosát, Juan Jesust.

A színes bőrű Juan Jesus a második félidőben láthatóan feldúlt volt, amikor odament a játékvezetőhöz, aki ekkor odahívta magához Acerbit.

A televíziós felvételeken úgy tűnt, Juan Jesus azt mondta a játékvezetőnek, hogy Acerbi rasszista sértést vágott a fejéhez. Juan Jesus a pólója ujjára is mutatott, amelyen a „Keep Racism Out” (Határolódj el a rasszizmustól) felirat szerepelt az olasz liga rasszizmusellenes kampányának részeként.

Acerbi ugyan csatlakozott az olasz válogatotthoz Rómában – amely kedden az Egyesült Államokba repül a Venezuela és Ecuador elleni felkészülési mérkőzésekre – de a 36 éves játékos végül nem utazik a tengerentúlra, ugyanis hétfőn kitették őt a keretből. Helyette a Roma védője, Gianluca Mancini kaphat játékperceket Luciano Spalletti szövetségi kapitánytól, írja az ESPN.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) közleményben tudatta, hogy az A-válogatott belső szabályzatának megfelelően Acerbi beszélt a szövetsági kapitánnyal és a játékostársaival, hogy elmesélje saját verzióját „a feltételezett rasszista kifejezésről”, amelyet állítólag használt.

Acerbi azt állítja, hogy nem volt rágalmazó, becsmérlő vagy rasszista szándék a szavai mögött.

„Ennek ellenére döntés született arról, hogy Acerbi kimarad a válogatott keretéből a következő két mérkőzésen a további feszültségek elkerülése érdekében” – közölte a FIGC.

Juan Jesus utólag nem akart belemenni a részletekbe.

„Ami a pályán történik, az ott is marad. Acerbi bocsánatot kért tőlem, kicsit elveszítette a fejét. Pedig alapvetően ő egy jó srác” – magyarázta a 32 éves brazil játékos.

Az Inter hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Nápollyal a Serie A-ban.

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM