Elrontotta a rendelést a boltos, több csokitojás érkezett, mint ahányan az egész szigeten laknak

1 hónap ezelőtt 14

Az apró skót sziget boltjának tulajdonosa nem akart túl sok húsvéti csokitojást rendelni, mert nem találta túl olcsónak az ajánlatot. Amikor megérkeztek a tojások, megértette, miért.

A Skócia északi partjainál fekvő, mindössze 50 négyzetkilométeres és kevesebb mint ötszáz fős lélekszámú Sanday nevű sziget egyik boltosa véletlenül annyi csokitojást rendelt a boltjába, hogy legfeljebb akkor fogyna el, ha a sziget minden lakosa legalább másfél darabot megenne belőle – számolt be az esetről a Metro.

Dan Dafydd, a Sinclair General Stores nevű bolt tulajdonosa ugyanis 80 csokitojást rendelt – vagy legalábbis azt hitte. Ehelyett egyszer csak megérkezett 80 kartonnyi szállítmány, összesen 720 tojással.

A tulajdonos elmondta a Metrónak: mivel nem igazán volt elégedett az árakkal, a lehető legkevesebb tojást akarta megrendelni, összesen 80-at, és úgy gondolta, ha nagyon jól fogy, esetleg még lehet még pluszban rendelni. Aztán kiderült, az árak azért voltak magasak, mert korántsem tojásonként voltak értendőek.

Dafydd a helyzet megoldására azt találta ki, hogy 1 fontért sorsjegyeket árul, amelyekkel valaki 100 tojást nyerhet, az így gyűjtött pénzt pedig felajánlja az RNLI-nek, azaz a brit mentőhajós egyesületnek. „Egy kis sziget vagyunk, a tenger vesz körül, és sokan haltak meg közülünk hajózással összefüggő balesetekben. Az RNLI jól szolgálja a közösséget, sőt az egyik kollégánk szorosan együtt is működik velük” – magyarázta döntését a boltos, hozzátéve, véletlenül úgy jött ki, hogy az egyesület úgyis idén ünnepli a 200. születésnapját.