Elszabadult lovak okoztak kaotikus perceket London belvárosában – videók

1 hét ezelőtt 19

Az állatok gyakorlatozás közben szaladtak el, az incidensben egy katona és több járókelő is megsérült.

Több ló is elszabadult London központjában, az állatok kilométereken át vágtattak a belvárosban, eközben négy embernek okoztak sérüléseket – írják brit lapok.  

A mentők közlése szerint reggel fél kilenc körül kaptak bejelentést arról, hogy egy embert levetett magáról a lova a Buckingham-palota mellett húzódó úton. A helyszínre több mentőegységet riasztottak.

Egy szemtanú a The Telegraphnak arról beszélt, hogy látott egy katonát lezuhanni a lováról, miután az állat nekiütközött egy autónak. A férfi szerint a ló rémültnek látszott, a katona sérülései pedig súlyosnak tűntek.

WARNING: Video contains distressing images

Two loose horses have been seen running around central London, one of which appeared to be covered in blood.

The animals, with saddles and bridles, were seen running on the road near Aldwych.

Full story: https://t.co/Jo5SOdaGVS pic.twitter.com/hyDZnwqjXK

— Sky News (@SkyNews) April 24, 2024

Az egyelőre nem világos, hogy hány állat szabadult el, de legalább kettőt – egy feketét és egy, a nyakán, a szügyén és a mellső lábain véres szürkét – többen is videóra vettek a belvárosban.

Egy, a Fleet Streeten dolgozó szemtanú azt mondta, hogy az állatok járdán vágtattak, a gyalogosoknak el kellett ugraniuk előlük. Volt, akinek ez nem sikerült: a mentőknek ezen az úton is el kellett látniuk egy sérült férfit, és a Chancery Lane-re is kivonultak hasonló okból.

A bloody horse and his partner were running through the streets of #London today. They threw the police off them and ran away.

The white horse crashed into a bus – that’s why it’s covered in blood.

According to reports from medics, four people were injured. The horses were… pic.twitter.com/rm1iUD6mDu

— NEXTA (@nexta_tv) April 24, 2024

A riadt állatok több járműnek is nekiütköztek, az egyikük egy parkoló busz elejének szaladt neki. Ezt a lovat a járókelőknek sikerült lenyugtatniuk, majd átadták a rendőrségnek.

Five escaped Household Cavalry horses have run loose through central London after throwing their riders while exercising.

At least one soldier was injured after a spooked horse hit a number of vehicles. pic.twitter.com/BWBGIJRdsC

— King Arthur (@Antipolluters) April 24, 2024

Egyes információk szerint a lovak a Household Calvaryhoz tartoznak. Ez a hadtest a Household Division része, amelynek feladata az uralkodó és a királyi ház őrzése. A hadtest egyik központja a Hyde Park Barracks, amely nagyjából egy kilométerre fekszik a Buckingham-palotától.

A katonaság helyi idő szerint dél előtt néhány perccel jelentette be, hogy minden – a napi rutin gyakorlatozás közben elszabadult – állatot befogtak és visszavittek a barakkba.

Azt egyelőre nem közölték hivatalosan, hogy hány ló volt érintett az incidensben, hogyan és miért, ahogyan azt sem, hogy milyen sérüléseket szenvedtek.

(The Telegraph, BBC)