Emberi testet ölthet a mesterséges intelligencia, szép csendben összefogtak a technológiai nagyágyúk

2 hónap ezelőtt 7

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business c. konferenciáján. Regisztráció itt!

A Figure AI nevű startup - amelynek az OpenAI és a Microsoft is támogatója - mintegy 675 millió dollárt gyűjtött egy új finanszírozási körben, amely során körülbelül 2 milliárd dollárra értékelték a céget az új befektetők.

Az Explore Investments LLC nevű cégén keresztül Jeff Bezos 100 millió dollárral szállt be a cégbe, a Microsoft 95 millió dollárt, míg az Nvidia és egy az Amazon.com Inc.-hez kapcsolódó alap egyenként 50 millió dollárt fektetett be a startupba.

A robotok a mesterséges intelligencia ipar számára kritikus új határvonallá váltak, lehetővé téve a csúcstechnológia alkalmazását valós feladatokra. A Figure mérnökei olyan roboton dolgoznak, amely úgy néz ki és úgy mozog, mint egy ember. A vállalat elmondta, hogy reményeik szerint a Figure 01 nevű gép képes lesz olyan veszélyes munkák elvégzésére, amelyekre az emberek nem alkalmasak, és hogy technológiája segít majd enyhíteni a munkaerőhiányt.

Más technológiai cégek is részt vesznek a projektben. Az Intel kockázati tőke részlege 25 millió dollárt, az LG Innotek 8,5 millió dollárt, a Sasung befektetési csoportja pedig 5 millió dollárt fektet a cégbe. A támogatók között van még a Parkway Venture Capital, amely 100 millió dollárt fektet be, és az Align Ventures, amely 90 millió dollárt biztosít.

Tavaly májusban a Figure AI 70 millió dollárt gyűjtött a Parkway által vezetett finanszírozási körben. Akkor Brett Adcock vezérigazgató azt mondta: "Reméljük, hogy mi vagyunk az egyik első olyan csoport, amely piacra dob egy olyan humanoidot, amely valóban hasznos lehet és kereskedelmi tevékenységet végezhet".

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business c. konferenciáján. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Shutterstock