Erre készül Ukrajna – a védelmi miniszter vázolta a terveket - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalója

2 hét ezelőtt 18

Rusztem Umerov védelmi miniszter beszélt a védelmi minisztérium elmúlt fél év prioritásairól. Elmondása szerint az elmúlt hat hónapban a következő prioritások voltak a csapatának:

  • védelmi tervezés;
  • beszerzések a védelmi erők számára;
  • védelmi termelés;
  • és védelmi technológia.

„Mindegyik területen még sok munka vár ránk, de máris nagy utat tettünk meg, és vannak eredmények. A Védelmi Minisztérium már nem csak egy olyan struktúra, amely segíti a védelmi erőket, a minisztérium elkezdte koordinálni, tervezni, kidolgozni és végrehajtani Ukrajna teljes védelmi erejének stratégiáját. A Védelmi Minisztérium az intézményi változások vezetőjévé vált a határain belül” – mondta Umerov.

Umerov szerint befejeződött a minisztérium és a fegyveres erők vezérkarának funkcionális ellenőrzése. A miniszter hozzátette, hogy e struktúrák további átalakítása az Ukrajna jövőbeli védelmi erőire vonatkozó jövőkép (Future Force) kialakításának folyamatához kapcsolódik.

„Azon dolgozunk, hogy tisztázzuk a védelmi irányítás (tervezés) lépéseit és tartalmát az ukrán védelmi erőkben. A megszerzett tapasztalatok és a közép- és hosszú távú előrejelzések alapján kialakítjuk Ukrajna jövőbeli védelmi erőinek optimális modelljét.

Ez a modell lesz az alapja a további intézményi és szabályozási változásoknak, valamint az egységek innovatív fegyver- és haditechnikai modellekkel való felszerelésének és a rendelkezésre álló erőforrások elosztásának megközelítésében bekövetkező változásoknak

– mondta Umerov.

Hozzátette, hogy a védelmi minisztérium számít partnerei átfogó támogatására, és aktívan együttműködik a hazai védelmi ipar képviselőivel. „Továbbra is azon dolgozunk, hogy alkalmazkodjunk a mai kihívásokhoz, és biztosítsuk a védelmi ágazatban a jövőbeli kihívásokra való felkészültséget”.

Amint arról az Ukrinform korábban beszámolt, Ukrajna Védelmi Minisztériuma a minisztérium megalakulása óta először hozott létre új koordináló tanácsadó testületet a Belső Ellenőrzési Osztály számára – az Ellenőrzési Bizottságot, amelyben a NATO-országok ellenőrei is részt vesznek.