Európai porondra lép a Kutyapárt, a Kalózokkal működhetnek együtt

1 hét ezelőtt 15

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt taggyűlése támogatta, hogy a Zöldek pártcsalád részeként működő európai kalózokkal kezdjenek tárgyalásokat.

Az MKKP közleményben jelentette be, taggyűlésük támogatta, hogy „a 2024. évi EP-választáson a párt listavezetőiként induló Le Marietta, Törley Kata (a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője) és Juhász Veronika tagsági tárgyalást kezdeményezzenek a Zöldek (Greens/EFA) pártcsalád részeként működő Európai Kalózok Pártcsaláddal, továbbá a tárgyalókat felhatalmazta az együttműködés részleteiben való megegyezésre. Az MKKP EP-képviselői tehát feltehetően a Zöldek pártcsaládhoz, azon belül pedig a külön csoportként működő Európai Kalózokhoz csatlakoznak”.

A párt úgy látja, hogy „a kalózok több kérdésben is hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Ilyenek a közvetlen demokrácia kiterjesztése, a részvételiség mélyítése, az átláthatóság növelése és a korrupció elleni küzdelem”.

Kiderült az is, hogy „Mikulás Peksa, a Cseh Kalózpárt alelnöke, valamint az európai parlament képviselője üdvözli a Kutyapárt közösségének a szerda esti döntését, szerinte a csehek és a magyarok szinte unokatestvérek, együtt vívunk, és nagyon örül, hogy a Kutyapárt képviselőivel kiegészülve még több magyarral együtt tudnak majd együtt vívni és együtt szívni az Európai Parlamentben”.

Mikulás Peksával április 20-án a Million Marijuana March budapesti rendezvényén lehet találkozni, Le Marietta szervezésében az európai uniós drogpolitikáról fognak beszélgetni, az eseményre meghívták Deutsch Tamást, a Fidesz EP-listavezetőjét is, aki egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

A közleményben bejelentésre került, hogy a párt erzsébetvárosi polgármesterjelöltje Terdik Roland, a párt kommunikációs vezetője. Kovács Gergely, az MKKP társelnöke – megelőzve egy momentumos és egy civil jelöltet – megnyerte a hegyvidéki előválasztást, így polgármesterjelöltként indul június 9-én.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.