Exkluzív - Hosszú Katinka a visszatérés után elárulta, melyik számban hajt leginkább olimpiai szereplésre

3 hét ezelőtt 17

A 2016-ban Rióban háromszor ötkarikás aranyérmes Hosszú Katinka korábban a 2022-es római Európa-bajnokságon úszott a közönség előtt.

A 34 éves versenyző édesanyaként tért vissza, és a 200 méter vegyesen 2:16,58 perccel nyerte meg délelőtti futamát, amivel összesítésben az első helyen jutott a fináléba.

Ott aztán csak negyedik lett, és bár az idején javított, ezúttal 2:15.50 perces idővel csapott a célba, ez még jócskán elmaradt a 2:11,47-es ötkarikás szinttől.

A versenyszámot egyébként Sebestyén Dalma nyerte meg. Hosszú Katinka a döntő után először is arról nyilatkozott, hogy ez most egy új kezdet.

"Teljesen máshonnan indultam idén, mint szoktam. Augusztusban nem egy nagy versenyen indultam, hanem megérkezett Kamília" - utalt lánya születésére. "Első versenynek nem volt rossz, a végén látszott, hogy kell még edzésmunkát beletenni, pár hónapja tudtam csak elkezdeni. Ez az első lépés, remélem, lesz elég időm arra, hogy eljussak az A-szintig" - fogalmazott.

Az InfoRádió kérdésére arról is beszélt Hosszú Katinka, hogy melyik korábbi versenyszámában szeretne olimpiai A-szintet úszni.

"Valamelyikben... nagy siker lenne, ez a nagy célom. Lehet, hogy nekem a 400 méter vegyes könnyebb lesz, de még azt nem úszom, úgyhogy most így nehezen nyilatkozom erről, de az ob után könnyebb lesz megmondani, hogy melyikre fogok igazán rámenni" - árulta el.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó elmondta, hogy az anyai szerepeket még az országos bajnokság alatt sem tudja félretenni.

"Roppant érdekes úgy jönni versenyezni, hogy Kamília is itt van az uszodában. Igazából azt várom, hogy lásson, tehát így teljesen más mentálisan... de én nagyon élveztem az úszást mentálisan, boldog vagyok, hogy még mindig csinálhatom" - vallott.

A következő hetekben sok edzés vár rá, kevés alvással - tette hozzá Hosszú Katinka, akinek a párizsi lenne a hatodik olimpiája. Jelenleg 200 méter vegyesen a nőknél Sebestyén Dalmának van A-szintje. Nemzetenként legfeljebb két úszó indulhat ugyanabban a számban az ötkarikás játékokon.