Fabiny Tamás evangélikus püspök Karsai Dánielnek: „Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról”

5 hónap ezelőtt 17

 „Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról”

A püspök azt írta, naponta imádkozik Karsaiért.

„Az elmúlt hetekben módom volt figyelemmel kísérni megszólalásait az emberi méltóság érdekében. Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról” – olvasható Fabiny Tamás evangélikus püspök Karsai Dánielnek írt levelében.

Fabiny a levében – amelyet Karsai a püspök engedélyével tett közzé a Facebookon – kiemelte:

Az eutanáziával kapcsolatos nagyon összetett kérdésben személyesen sok a bizonytalanság bennem, de az Ön tevékenységének megismerése segít abban, hogy korábbi véleményemen változtassak. Ezt szeretném Önnek megköszönni.”

Hozzátette: „Annak is örülök, hogy az elmúlt hetekben sikerült ebben a fájdalmasan megosztott, gyakran gyűlölködő társadalomban egy olyan párbeszédet elindítania, amelyben többnyire észérvek és emberi szempontok ütköznek egymással, és amelyben hosszú idő után mintha újra értelmes vitákat lehet folytatni.”

Fabiny végül megjegyezte, naponta imádkozik Karsaiért, hogy „egyszer majd lelkileg felkészülten tudjon elmenni”, és azért is, hogy „lássa annak az életnek az értelmét, amelyet negyvenegynéhány éve kapott, és annak a küzdelemnek az eredményét, amelyet tavaly augusztus óta vállalt magára”.

Karsai Dániel ügyvéd augusztusban állt nyilvánosság elé az ALS betegségével, életvégi döntésének jogáért pedig az Emberi Jogok Európai Bíróságán perelte be a magyar államot. Az ügyével kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

HVG

A Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.
Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.