Fegyelmi eljárást indított az MLSZ Mészöly Géza ellen, miután „nagydarab fekának” nevezte játékosát

2 hónap ezelőtt 13

Fegyelmi eljárást indított az MLSZ Mészöly Géza ellen, miután „nagydarab fekának” nevezte játékosát

2024. február. 15. 19:132024. február. 15. 19:14Élet+Stílus

A vezetőedző csapata hétvégi győzelme után fogalmazott így.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza ellen a DVTK elleni idegenbeli 2–1-es győzelmet követő sajtótájékoztatón elhangzottak miatt – írja a Nemzeti Sport.

Mint a hvg.hu is beszámolt róla, Mészöly a sajtótájékoztatón a lila-fehérek nigériai játékosa, Franklin Sasere játéka kapcsán úgy fogalmazott: „Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elől megtartja a labdát, és megcsúsztatja.”

Az Újpest kilenc mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát szakította meg, amikor vasárnap nyerni tudott a Diósgyőr vendégeként 2–1-re. Mészöly Gézának tehát jól sikerült a visszatérés, hét év után ült ismét ő a IV. kerületiek kispadján.

A múlt héten Újpesten teljes vérátömlesztés történt, ugyanis nemcsak edzőt, de tulajdonost is váltott a lila-fehér klub, amelynek a Mol lett az új tulaja. Erről a folyamatról alábbi cikkünkben olvashat bővebben:

Órákon belül eladhatják az Újpestet - hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.