Fékezés nélkül, a zebrán gázolták el a testvérpárt, a mentősnő tartotta bennük hősiesen a lelket

1 hónap ezelőtt 12

[sz]Fischer Gábor, fotó: Esi Grünhagen, Pixabay[sz]A Blikk írta meg annak a szerencsére nem tragikus kimenetelű gázolásnak a történetét, ami egy testvérpárt ért Móron.
Mirával és Laura, a két kislány, mint minden nap, reggel indultak volna iskolába, ám

a zebrára lépve, a távolról közeledő autó nem fékezett, hanem változatlan sebességgel egyenesen a két kislánynak hajtott.

Mira 18 métert repült, a combja is eltört – mondta el a kislányok édesanyja, Judit, aki azután ért oda, hogy két mentőautó személyzete is a helyszínen volt. A kisebbik, Laura csak a vállán sérült meg könnyebben, ám ő nagyon kétségbeesett, amikor látta, hogy a nővére mennyire rosszul van.
A szinte sokkos állapotban lévő Laurát és nővérét a mentősnő, Heni azzal próbálta nyugtatni, hogy

elmesélte azt, hogy otthon nyuszikat tart. Az átélt szörnyűségek ellenére a módszer hatott, a két kislány figyelmét valamennyire sikerült elterelni a fájdalmaikról.

A gyerekeket végül stabil állapotban vitték kórházba. Azonban a lánykák a mentősnő meséjén felbuzdulva meggyőzték a szüleiket, nekik is kell otthonra egy nyuszi.
Henit, a mentősnőt már korábbról ismertem látásból – mondta az édesanya. – Miután Mirának és Laurának még ott, a baleset helyszínén elmesélte, hogy több nyulat is tart, a gyerekeknek már nem volt nehéz dolguk kikunyerálni tőlünk, hogy mi is szerezzünk egyet.
A nyuszit végül a kicsiket megmentő Heniről neveztek el. Nem csoda, hogy Heni, a nyúl azóta is sokat segített a kislányok felépülésében.
A balesetet okozó idős férfi ügyében még folyik az eljárás.

[kapcsolodo]/az-elo-nyuszi-nagy-felelosseggel-jar-gyerekek-figyelmeztetnek-arra-hogy-nem-meno-az-elo-husveti-ajandek/[kapcsolodo]