Fél éve üresen áll a félmilliárdnyi uniós pénzből fejlesztett Ökocentrum Körmenden

2 hét ezelőtt 11

Nettó 455,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 programban a körmendi önkormányzat a Rába-partján található Ökocentrum fejlesztésére – írja az ugytudjuk.hu. A pénzből egyebek mellett kerékpáros és vízi turizmust kiszolgáló szervíz, öltözők, zuhanyzók lettek kialakítva, telepítettek pihenő padokat, piknik asztalokat és vendéglátó-egységet. A cél ezzel az volt, hogy a helyiek mellett a turisták is ki tudják használni a vízpart és a víz adottságait.

Egy hiba van a történetben, hogy az átadás óta üresen áll a félmilliárdos uniós forrásból megvalósult épület.Ez pedig azért is aggályos, mert az uniós finanszírozású beruházásoknál a minimum 5 éves üzemeltetés előírás szokott lenni – emlékeztet a lap.

Egy meghívásos pályázatra ugyan nemrég több üzemeltető is jelentkezett, ám a képviselő-testület végül úgy határozott, hogy mivel a potenciális vállalkozók ajánlatainál az önkormányzat számára előnyösebbet is kötni tudnának, így nyílt pályázatot hirdetnek meg, amelynek jelentkezési határideje pénteken járt le. A kiírás szerint az üzemeltetőnek vállalnia kell, hogy évente minimum 3 turisztikai rendezvényt tart, és évente minimum 270 napon keresztül nyitva kell tartania az épületet.

Egy rendezvény a jelek szerint már biztosan lesz az Ökocentrumban, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan itt rendezik meg idén is július 19-20.-án az Alterába Tehetségmulatót