Felvásárolta a Brendont a Mészáros Csoport

1 hét ezelőtt 19

A Talentis Group Zrt. szerződést kötött a Brendon Holding Kft. akvizíciójáról, amelynek értelmében a zárási feltételek teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz a cégnek. A Mészáros Csoport ez az akvizíciója egy teljesen új, de annál fontosabb tevékenységi körrel bővíti a csoportot, amely koncepciója közel áll az üzletfilozófiájukhoz – derül ki a vállalatcsoport közleményéből.

A Brendon Holding Kft. hazánkban 18 üzlethelyiséget üzemeltet, mellyel a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódva piacvezető helyet foglal el. Szlovákiában Pozsony legnagyobb alapterületű baba-mama áruházával az ország második legnagyobb forgalommal rendelkező piaci szereplője.

Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint 300 fő.

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok kezében volt, akik most azt remélik, hogy a tranzakció meg fogja alapozni a további fejlődést, növekedést.

„A Deloitte Magyarország által támogatott nemzetközi tender eredményeképpen a Talentis Group Zrt.-vel való együttműködést választottuk, mert így látjuk biztosítottnak a cégcsoport jövőjét. Várjuk a közös munkát a Talentis csoporttal, mely a tranzakció zárását követően kezdődik meg. Motivációnk nem változott: a legszínvonalasabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani a kisbabás családoknak most és a jövőben is” – írták a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images