Férfi vízilabda Európai Szuperkupa – Burián szerint felszabadultan kell játszania a Vasasnak

5 hónap ezelőtt 7

MH/MTI
2023. november 9. csütörtök. 17:19

„A Recco a világ legjobb csapata, otthon, gyönyörű környezetben játszik, ő az esélyes. Nekünk felszabadultan kell játszanunk, de persze nem feltett kézzel érkeztünk, szeretnénk meglepetést okozni” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a balkezes játékos. Hozzátette, a közeljövőben több rangadó is vár rájuk az Eurokupában – amelyben címvédő az együttese –, valamint az ob I-ben egyaránt, így ezen a találkozón tudnak olyan játékelemeket is gyakorolni, amelyek – ha a világ legjobbjai ellen működnek – a következő találkozókon is nagy hasznukra lehetnek.

Megjegyezte, mivel egymeccses párharcról van szó, bármi megtörténhet, ő például tagja volt annak az OSC-nek, amely 2020 februárjában 12-9-re nyert a Recco otthonában, véget vetve akkor az olasz sztárcsapat több mint hatéves hazai veretlenségének.

A hazaiak magyar sztárjátékosa, a világ- és Európa-bajnok Zalánki Gergő elmondta, érzelemdús összecsapásra számít, a Recco pedig rendkívül komolyan készült a találkozóra.

„Lehet, hogy ha hármat kellene nyerni, akkor jóval esélyesebbek lennénk, de ez egy teljesen más műfaj. Mindenki nagyon izgatottan várja az összecsapást, egy kupa van a szemünk előtt, amit meg akarunk nyerni” – fogalmazott a balkezes klasszis, aki szerint a Vasas akár teljesen váratlan megoldásokat is bevethet majd, így maximális koncentrációval állnak a meccshez.

Zalánki hozzátette, véleménye szerint a Vasas Bajnokok Ligája-szintű csapat – akár a legjobb nyolc közé is juthatna –, amely képes sok gólt szerezni, ugyanakkor nekik pedig a védekezés a legfőbb erősségük.

A találkozót 20.45-kor rendezik pénteken.

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció