Figyelmeztetést adott ki a Ryanair, drágábbak lehetnek a tervezett utak

2 hónap ezelőtt 7
Figyelmeztetést adott ki a Ryanair, drágábbak lehetnek a tervezett utak
A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary bejelentette, hogy a Boeing repülőgépek késedelmes leszállítása miatt idén nyáron magasabb viteldíjakra számíthatnak a nyaralók. O'Leary kijelentette, hogy az eredetileg márciusra várt 57 darab Boeing 737 Max 8200-as késedelmes érkezése miatt a nyári szezonra csak 40-45 gépet tudnak időben leszállítani. A légitársaság a késedelmes repülőgépek okozta kapacitáshiányra hivatkozva akár 10%-os viteldíj-emeléssel is számol – írja a BBC.

A Boeinget egy januári incidens óta vizsgálják, amikor az egyik repülőgépének egy alkatrésze felrobbant egy utasszállító repülés közben, aggályok merültek fel az új repülőgépek minőségellenőrzésével kapcsolatban, és ez a gyártás lelassulását okozta. O'Leary megjegyezte, hogy a Ryanair reméli, hogy kártérítést kap a késésekért, de elsősorban a megrendelt gépek beszerzésére összpontosít.

A vezérigazgató elismerte, hogy a nyáron Európa-szerte „magasabb viteldíjakkal kell számolni”, ami nemcsak a Ryanairt, hanem potenciálisan más, kapacitáshiánnyal küzdő légitársaságokat is érint.

A fapados cég ezért 10 százalékos repülőjegyár-emelést vetített előre.

A kihívások ellenére O'Leary hangsúlyozta, hogy az üzemanyag-fedezeti költségmegtakarítások segítenek majd enyhíteni a viteldíjak emelkedését, és a 2023-as meredek, 17%-os emelkedés alatt tartják azt. Az ellátási lánc zavarokkal és hajtóműproblémákkal küszködő légiközlekedési ágazat összetett helyzetbe került, a Ryanair pedig módosította a 2025 március végéig tartó évre vonatkozó utasprognózisát.

O'Leary azt javasolta, hogy a korlátozott repülőgép-kapacitás miatt a 205 millió utas szállítására vonatkozó eredeti becslésről 200 millió körülire csökkenthetik az utasszámot.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a