„Fogtok még szopni” – ezt mondta az újbudai rendőrgyilkos a tárgyaláson részt vevő rendőröknek

2 hónap ezelőtt 11

[sz]Maier Vilmos[sz]

„Fogtok még szopni” – mondta a bíróságon tanúként jelenlévő rendőröknek az újbudai rendőrgyilkos. A Blikk szerint Sz. Szilárd megjegyzésből hatalmas balhé kerekedett a keddi tárgyaláson, majd a férfi és a rendőrök közé a jelen lévő büntetés-végrehajtási kommandósokból élő falat állítottak.

A bíró ezután ordítva utasította rendre Sz. Szilárdot, akivel közölte, hogy nem ő a főszereplő, nem ő diktál, nem vághat bele a bíróság szavába, és csakis a bíróval beszélhet és csak vele létesíthet szemkontaktust. A bíró azt is világossá tette, hogy hasonló magatartás esetén Sz. Szilárd távollétében fogja megtartani a következő tárgyalási napokat.

A tárgyaláson főképp Sz. Szilárd beszámíthatósága volt a téma. Egy hónapja a bíróság által kirendelt orvos szakértő véleménye ellenkezett a férfit kezelő szakorvosok megállapításával, akik szerint beszámítható, nem szorul elmeorvosi megfigyelésre, emiatt Sz. Szilárdot szabadon kell engedni, vagy át kell helyezni egy büntetésvégrehajtási intézetbe.

A keddi tárgyaláson a férfi kezelőorvosa azt mondta, hogy ugyan betege nem skizofrén, de mégis egy időzített bomba, és ha úgy érzi, hogy veszélyben van, ismét a rendőrgyilkossághoz hasonló súlyú bűncselekményt követhet el a menekülés érdekében. Sz. Szilárd üldözési mániája, indulatkezelési labilitása, a felelősség hárítása miatt veszélyes, melyek bármikor jelentkezhetnek nála. Az orvos szerint egyébként egyetlen elmebetegség sem gyógyítható, legjobb esetben is csak kordában tartható, vagy csillapítható.

[kapcsolodo]szilard-uvoltozott-hogy-a-satan-koltozott-a-hazba-a-mai-napig-rettegnek-a-lakok-az-ujbudai-hazban-ahol-tavaly-rendorgyilkossag-tortent/[kapcsolodo]