Fontos bejelentést tett a Netflix: véget ér a Vaják-sorozat

1 hét ezelőtt 19

A Netflix közölte, hogy az 5. lesz az utolsó évad a Vaják (The Witcher) című fantasy-sorozatban. Ez azt jelenti, hogy a nézők még két évadot kapnak.

Az Andrzej Sapkowski könyvsorozata alapján készült Vaják eddigi utolsó, harmadik évada 2023-ban jelent meg. Már az az évad is komoy mérföldkőnek volt tekinthető, ugyanis

a címszereplő, Henry Cavill korábban közölte, hogy a negyedik évadban már nem fog szerepelni.

Ezen kívül már a harmadik évad is vegyes fogadtatásokat kapott a kritikusoktól: kritikánkat itt olvashatja róla.

Az már biztos volt eddig is, hogy a sorozatnak lesz egy negyedik évadja, amelyben Liam Hemsworth veszi át Henry Cavilltől a címszerepet. Most viszont a Netflix azt is bejelentette, hogy a negyedik évad után lesz még egy ötödik is – az viszont már az utolsó lesz.  A hírt a sorozat közösségi oldalán is megosztották egy videóval együtt: a felvételen Hemsworth mellett az eddigi évadok több szereplője is feltűnik Anya Chalotra (Yennefer), Freya Allan (Ciri) Joey Batey (Jaskier), Cassie Clare (Philippa Eilhart) és  Mahesh Jadu (Vilgafortz) személyében. 

It's official, The Witcher season 4 is in production. But that's not all, we're already planning season 5, which will be the final season and bring this epic show to a fitting conclusion. See you on The Continent. pic.twitter.com/c0ilUCWYkF

— The Witcher (@witchernetflix) April 18, 2024

A Netflix azt is közölte, hogy a negyedik évad gyártása még zajlik, de arról egyelőre nem mondtak semmit, hogy mikor debültálhat az új évad. Azt viszont leírták, hogy a 4. és az 5. évadban a Sapkowski-féle könyvsorozat három utolsó darabjának (Tűzkeresztség; Fecske-torony; A tó úrnője) a cselekményét fogják vászonra vinni. Kérdés, hogy mennyi változtatással, ugyanis a könyvekhez képest az előző évadok (főleg az utolsó) is eltértek már.