Fontos kérdésről nyilatkoztak Ukrajnában, ami a háborúra is hatással lehet - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szombati hírösszefoglalója

5 hónap ezelőtt 12

A katonai és humanitárius szállítmányokat átengedik a lengyel határon lévő lezárt ellenőrző pontokon, ami a fuvarozók sztrájkengedélyének feltétele volt – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Minden rakományt blokkolunk, kivéve a katonai és humanitárius szállítmányokat. Amennyiben a katonai segélyt átengedik, akkor az üres teherautók, amelyek utaznak, beleértve a humanitárius és katonai rakományt szállító teherautókat, nem hagyhatják el a területet” – közölte Szerhij Derkach ukrán infrastrukturális miniszter-helyettes.

Az olyan veszélyes árukat szállító járműveket sem engedik át, mint például a benzintartálykocsik, így a fuvarozók engedélyt kaptak a sztrájkra.

Ugyanakkor már 20 olyan járművezető is van, aki kitöltötte a kitelepítésre vonatkozó kérdőívet. Őket busszal viszik Ukrajnába, majd visszaszállítják őket a járműveikhez.

Derkach azt is elmondta, hogy az ukrán teherautókat blokkoló fuvarozók között vannak olyanok is, akik az ukrán piacra akarnak belépni, miután az orosz és a fehérorosz piacon kitiltották őket. Olyan fuvarozókról van szó, akik a határ közelében élnek, és egész idő alatt a belorusz és orosz piacokon dolgoztak.