Fontos vendéget fogadott Orbán Viktor a Karmelitában

2 hónap ezelőtt 12

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a magyar és az örmény nemzet között erősek és kölcsönös tiszteleten alapulnak a kapcsolatok – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyarok nagyra becsülik az örmény kulturális és keresztény hagyományokat. Itt az ideje, hogy a diplomáciai kapcsolatokat is magas szintre emeljük – fogalmazott a miniszterelnök.

Budapest, 2024. február 7.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer ZoltánBudapest, 2024. február 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen elhangzott: a jövőben nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködésünk is, például az energetika vagy éppen a turizmus területén – mondta Havasi Bertalan.