„Főpolgármesteri Abbey Roaddal” avatták fel az új zebrát, a propaganda megtalálta a hibát

5 hónap ezelőtt 10

Karácsony Gergely beállt a Beatles híres zebrás fotójának pózába, a kormánypropaganda egyik szócsöve pedig gondosan átböngészte az összes képet, hogy bele tudjon kötni a jelenetbe.

„Főpolgármesteri Abbey Road-beállással felavattuk az 50 éve várt zebrát a Rákóczi úton!” – közölte a hírt a Színes Erzsébetváros csoport. Az adott, a Szentkirályi utca és a Kazinczy utca között, a Rákóczi úton keresztül a VII. és a VIII. kerületet összekötő zebra átadásáról mi is beszámoltunk.

A hetedik kerületi, a zebra ügyét felkaroló civileket tömörítő csoport most közölte, elnökük, Lajos Béla adta be a zebra megvalósításának ötletét a Budapest Közösségi Költségvetésbe, a Főváros pedig a Budapest Közúttal közösen valósította meg azt.

„A frissen létesült zebra akkora esemény a város életében, hogy az ötletgazda Színes Erzsébetváros a Városházával szombatra zebraavató ünnepséget szervezett, így a zebrára rég váró lakók és civilek megünnepelték az évtizedek óta várt gyalogátkelőt” – közölték, a Facebookon pedig közzé is tették az eseményről készült fotókat, többek közt azt is, amelyen Karácsony Gergely főpolgármester is a Beatlest idézve menetel.

Bohár Dániel főállású propagandista azonban, ha törik, ha szakad alapon megkereste a hibát a képeken, és talált egyet, amelyen látható, hogy már azelőtt pirosra váltott a lámpa, hogy Karácsonyék teljesen átértek volna a túloldalra. Bohár azonban, mivel a kormány agendájában az autós közlekedés istenítése szerepel minden más közlekedési formával szemben, a fotót nem arra használta fel, hogy felhívja a figyelmet, hiába az új fejlesztés, a lámpa beállítása még így is az autósoknak kedvez a túl gyors váltással.

Ehelyett azt írta, „Örülök, hogy a nagyvad John Lennonnak képzeli magát, de azért a piroson nem kéne átmenni.” A Színes Erzsébetváros erre úgy reagált: „Sokat erőlködhetett a főpropagandista, hogy találjon egy olyan fotót, ahol pirosban érünk át Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Tény, és ezt mi is jeleztük, hogy kezelni kell a rövid zöld kérdését a Rákóczi úti zebráknál, de ez a rosszindulatú támadás egyszerűen szánalmas. Hosszabb kellene legyen a gyalogosok zöldje, akkor nem érnénk át pirosban, és akkor várhatna a Rákóczi utat legfeljebb csak az autóban ülve ismerő Bohár Dániel propagandista szépen a pirosnál, amíg átérünk.”